Att besöka Harry Potter Warner Bros Studio Tour London

Som vi hade längtat efter att besöka Harry Potter Warner Bros Studio Tour! Jag och Aramis hade bokat detta besök för över ett år sen men pga pandemi blev det uppskjutet. Det gjorde dock inte så mycket för när vi väl kom dit var Aramis 11 år och uppskattade nog besöket ännu mer. Vi båda tyckte det var magiskt och så väldigt välgjort.

Boka biljetter till Harry Potter

Jag rekommenderar att vara ute i god tid när bokar biljetter till detta ställe. De har begränsat antal platser (de var före sin tid och hade det redan innan pandemin) för att alla ska få en sån bra upplevelse som möjligt. När jag och Aramis var i London för 3-4 år sedan försökte vi oss på ett spontant besök men det var heltkört. Min rekommendation är att kolla så det finns biljetter innan ni bokar flygbiljetter om detta ställe är en del av er resa. Här kan du boka biljetter och se lediga tider.

Biljetterna kostar ca 550 kr styck och du väljer vilken tid du vill komma, vi valde 10 på morgonen och jag tyckte det var en perfekt tid, vi var tillbaka i London runt 16.30. Är ni en hel familj är det fördelaktigare att välja familjebiljett.

Stället har olika tema beroende när på året du är där, vi var där under Halloween vilket var superbra!

Hur tar man sig till Harry Potter Warner Bros Studio Tour London?

Stället ligger inte i London utan det ligger i en förort som heter Watford. Åker du bil finns stor parkering utanför. Vi bodde i centrala London och för oss var det smidigast att ta tåg från Euston Station till Watford Junction och där blir du upphämtad av en shuttlebus (går varje halvtimme) som tar dig direkt till Warnes Bros Studio. Tågresan tar 20 minuter - om du väljer rätt tåg men det finns också tåg som tar nästan en timme. Vi köpte tågbiljett i en biljett maskin på Euston Station och frågade oss sedan fram för att hitta Fast Train to Harry Potter Studios. Jag tror de som jobbar där får den frågan ca 100 ggr per dag så de har stenkoll.Bussresan från Watford Junction till själva stället tar ca 15 minuter och du får åka en cool Harry Potter buss där de berättar vad som väntar dig när du är framme.

Det går också att köpa busspaket från Kings Cross - här kan du se vilka alternativ som finns.

Vad gör man på Harry Potter Warner Bros Studio Tour London

Det är mer som ett museum än en nöjespark och därför rekommenderar jag att besöket sker med barn över 10 år. Allt är självklart på engelska och det är nästan att måste att ha läst böcker/sett filmer för att få ut 100% av besöket. Du får följa med in i Harry Potters magiska värld, se hur många av de kända filmscenerna. spelades in, se hur de gjorde olika magiska scener, se dataanimeringar och följa med behind the scenes. Du får se hur skådespelarna i filmerna växte upp under åren de filmade, hur de firade födelsedagar, gick i skolan och blev vänner för livet.

Du får se Harrys hus, gå in i tåget, vandra på Diagon gränd, besöka banken, se hur man spelade in Dobby, gå in i den lila bussen, se hur de blandar magiska trolldrycker, se Dödsätarna dansa, vandra i den stora matsalen och mycket mer. Du kan också prova att flyga på en kvast framför en green screen (och sedan köpa väldigt dyra bilder).

I ungefär mitten av stället ligger en restaurang med sittplatser både ute och inne där man kan äta lunch eller fika. Hamburgare, wraps, pizzabitar och den vanliga barnmatsmenyn - inget wow men barnen äter och det är väl viktigast. Här finns också den ökända Butterbeer som bara finns på ett fåtal ställen i världen. Det finns också ett café vid ingången och utgången.

Innan du lämnar stället går du igenom den största gift shop jag någonsin sett med ALLT från Harry Potter. Tröjor, halsdukar, trollstavar, lego, kvastar, böcker, gosedjur, väskor och godis. Allt finns.

Hur länge varar besöket?

Det står att besöket varar i ca 3,5 timme men vi var där i mer än 4 timmar och barnen kunde stannat längre om vi vuxna inte sagt att nu är vi klara.

Är Harry Potter Warner Bros värt ett besök?

Till 100% om du läst böckerna eller sett filmerna och med lite större barn. Jag skulle inte ta hit en 6-åring eller någon som aldrig hört talas om Harry Potter innan men även om du bara läst två böcker så är detta ett magiskt ställe att besöka. Det är så snyggt gjort, allt är genomtänkt i minsta detalj och att de har olika teman olika delar av året gör det ännu mer spännande.