Stockholms bästa thairestauranger - mina favoriter

stockholms_basta_thai.jpg

Jag är en person som älskar thaimat. Jag åt så mycket thaimat när jag bodde i Thailand att jag behövde en paus när jag kom hem. Nu äter jag det mer än gärna igen men det ska vara bra thaimat annars kan jag hoppa över det. Thaikiosker med får stora portioner och noll kvalité är bland det värsta jag vet. Likaså slafsiga buffér som kallar sig thailändska fast det mest smakar sötsur chilisåsfrån stormarknaden.

Här ska jag nu dela med er mina absoluta favoriter när det kommer till thaimat i Stockholm. Enjoy!

Thongwiset

Jag är galen i Thongvistes pad thai med extra koriander. Detta ställe ser kanske inte se så fantastiskt ut från utsidan men där inne döljer sig en guldgruva av thaimat. Här finns 4-5 bord, fantastisk personal och thaimat som bjuder på smakexplosion. Eftersom jag jobbar i närheten har det blivit väldigt många luncher här men de har också öppet på kvällen.

Hornsgatan 85 (nära Zinkensdamm)

padthai.jpg



Farang

Ska jag äta finare middag i Stockholm så är det ofta hit jag går. Det bjuds på makalös fusionmat med en blandning av smaker från Thailand, Vietnam, Malaysia och Indonesien. Här serveras smårätter enligt konceptet sharing is caring och för den bästa upplevelsen - ta en avsmakningsmeny. Jag har aldrig blivit besviken och du får det bästa av allt. Massor av asiatisk öl och smarriga drinkar. Extra plus för den coola industrilokalen. Och missa inte drinken thai bucket!

Tulegatan 7

matsal.jpg


Pat´s place

Utan tvivel STockholms godaste thaimat! Prisbelönad thairestaurang där det serveras makalöst goda thai tapas med sting. Se till att boka bord för hit är det svårt att svänga förbi spontant. Gå heller inte hit när du är stressad utan njut av varje tugga.

Folkungagatan 140

Tjabba thai

God thaimat när Drottninggatan vilket gör att detta ställe är ett perfekt stopp under shoppingrundan. Här kan du få riktigt stark thaimat om du älskar det.

Wallingatan 7

20200530_173939edit.jpg

Elefantpojken

I en lite märklig lokal där du måste gå igenom en ganska högljudd bar för att komma till restaurengen finns Elefantpojken. Riktigt god thaimat och thailändsk öl - ett tips är att inte gå hit när alla andra gör det för akustiken är sådär. Uteservering på sommaren.

Ringvägen 151

stora-elefantpojken-9.jpg


Thaiboat

Thaibåten kanske inte har stans bästa mat MEN det är helheten som gör det. På sommaren kan du sitta med tårna i sanden och dricka en Singha och på vintern får du äta thaimat i en utomhusigloo. Du kan äta här, ta med eller köra förbi med båten och plocka upp maten.

Östgötagatan 100

vinter-thaiboat-1.jpg

Koh Phangan

Det här stället är lite som Thaiboat - du går hit för helheten. Maten är helt ok och den tillsammans med kuörta lyktor, äta mat i en hydda, höra ett åskväder som rusar förbi - det gör att du tror att du är i Thailand för en stund. 1994 slog Koh Phangan upp portarna och sedan dess har det i stort sett varit fullbokat. En del bord kan bokas men annars är det drop-in som gäller, skriv upp ditt namn på tavlan, ta en Chang och vänta på din tur.

Skånegatan 57
Nybrogatan 8

kohphangan.jpg

Asian post office

Asian Post office är ingen thailändsk restaurang men en asiatisk restaurang som ändå förtjänar en plats på listan. Och du får inte gå dit utan att dricka deras thai basil drink - finns både med alkohol och utan - den är absolut Stockholms godaste drink!

Regeringsgatan 66

Fortsätt gärna tipsa om fler bra ställen i kommentarerna.