Att åka London Eye

Även om jag varit i London otaliga gånger har det aldrig blivit av att jag åkt upp i London Eye. Men nu på vår höstlovsresa ville verkligen Aramis åka så vi bokade biljetter. Kön brukar ju ringla lång till alla attraktioner längs Southbank men på grund av speciella tider var det verkligen inte mycket folk. Jag råder alla att förboka biljetter och kanske även ta fast track om det är helg. Vanligtvis är kötiden ca 45 minuter men med fast track 20 minuter. Här kan du boka och läsa mer.

Vi hade bokat tid klockan 11 när London Eye öppnade och den lilla kö som var gick snabbt. Vi var fyra stycken i vårt sällskap och hade en privat podd vilket var skönt för att få den bästa vyn, slippa munskydd och trängsel.

Turen tar ca 30 minuter och utsikten är fullkomligt magisk. Vi vuxna i sällskapet tyckte det var lite läskigt att åka uppåt då det är rejält högt upp medan barnen låg på golvet, fotade och pekade ut kända byggnader.

Hela området runt. London Eye ned mot Tate Modern längs Southbank tycker jag är så mysig och det händer nya grejer varje år. Så ett perfekt upplägg är att boka London Eye direkt när de öppnar på morgonen och sedan fortsätta promenera längs med vattnet, om man orkar hela vägen till Tower Bridge.