Mina bästa caféer i Stockholm

Det finns tusentals caféer i Stockholm men det är vissa jag återvänder till igen och igen. Här är mina absoluta favoritcaféer i huvudstaden - både för fikat men också för stämningen, personalen och myset.

Älskade traditioner

Nära Nytorget på Södermalm ligger Älskade Traditioner som serverar galna freakshakes toppade med kanelbullar och munkar. Förutom detta har de fantastiska matvåfflor (och söta med för den delen) efter säsong och gott fika. Inrett som en klassisk diner på 50-talet och supermysigt.

Mr Cake

Roy Fares hypade café på Rådmansgatan är faktiskt superbra. Jag älskar deras cinnamonbun med glasyr och deras signaturfika, den röda velvet croissanten är också jättegod.

Magnus Johnsson Bageri

Här finns både stans godaste bröd och fika. Bakverken är otroliga och det är liksom inte konstigt att de serverat dessert på nobelfesten. På sommaren gör de också stans godaste mjukglass - olika smaker varje dag. Missa heller inte deras otroliga pizza nights.

Mahalo

Mitt bästa raw food ställe när det kommer till allt. Smoothiesbowls, bananabread, snickersbar, smoothies och sallader. Finns både på Hornsgatan och vid Odenplan.

Petit Marche

Stockholm gulligaste café är helt utan tvekan Petit Marche på Karlavägen. En gammal blomsterkiosk har nu även blivit café - välkommen till Paris mitt i Stockholm.

petitem.jpg

KafeRang

På Skånegatan serveras smoothie bowls, bra brunch, pannkakor, gröt och härliga bakverk. Jättemysig inredning och en känsla av Paris med fönster öppna mot Nytorget.

kaferang2.jpg


Bulleboden

Bulleboden är litet, gulligt och underbart. Det ligger precis vid Kungsholms kyrka och här serveras god frukost, svenska bakverk med twist och sopplunch. Under sommaren har de en mysig uteservering.

St Pauls Bageri

Så goda toscabullar, overnight oats med äppelkompott och goda smoothies. Extra plus att det är glasvägg in till bageriet där det bakas bullar som inte kan bli färskare än så här.

Saturnus

Stockholms största bullar finns på Östermalm, närmare bestämt Eriksbergsgatan. Förutom att de är stora är det också sjukt goda, miljön är mysig och det finns annat gott också om inte bullar faller dig i smaken.

Omayma

Ett litet café nära Nytorget som gör supergod chiapudding, morotskaka, hälsosamma luncher och dessutom väldigt mysigt.

oyama.jpg

Nu är det bara att välja och vraka inför helgen och fika lugnt!