Vilnius bästa restauranger och barer

Jag hade inte så höga förväntningar på Vilnius när det kom till restauranger och barer. Men jag blev så positivt överraskad! Fantastisk mat, härliga caféer, gömda barer, mikrobryggerier, massor av uteserveringar (tyvärr var det lite för kallat att nyttja dem när vi var där) och riktigt bra priser!

Vilnius bästa restauranger

Panama Food Garden

Det här stället skulle jag säga är Vilnius mysigaste ställe och ett fantastiskt ställe för brunch. Det är hínget ställe du hittar om du inte letar, utanför turiststråket och väl gömt bakom bukar och träd. Men när du väl hittar oj, oj, oj. Stylish restaurang inomhus, en härlig innergård och ett orangeri med öppenspi, ljusslingor och massor av gröna växter. Missa inte - lika härligt en vinter som sommardag!

Vykinto g. 17A

D6AB7F4E-6204-4934-B935-E1AE4A49BE8E.jpeg
Adjustments.jpeg

Kitchen

Precis vid Town Hall Square ligger Kitchen, en restaurang som är relativt undangömd men värd att leta efter. Vi var här en kväll och åt middag, svamprisotto och festastpasta, båda supergoda. De gör dessutom väldigt god hemmagjord lemonad och inredningen är supersnygg.

Didžioji g. 11

Adjustments.jpeg



Sweetroot

Vill du lyxa till det är det till Sweetroot du ska gå. Här får du en fast avsmakningsmeny med eller utan dryckespaket. 8-9 rätter med tre timmars sittning för 75€ är väldigt prisvärt!

Užupio g. 22


Užupio Picerija

Vilnius bästa pizza som lagas på en vedugn. Det här var det enda stället vi fick köa till för att få bord på under vår weekend i Vilnius. Fin uteserveing med stora värmelampor, du sitter som i ett glashus, det är mycket ljusslingor och pizzan är magiskt god.

Paupio g. 3

Adjustments.jpeg


Mason gastropub

Så fint ställe med en magisk innergård. Hög klass på mat och jag rekommenderar vin och wine platter här med burrata, vitlöksbröd, oliver, parmaskinka och sallad.

Savičiaus g. 3

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg

Urban Garden

Ett paradis om du gillar mer hälsosam mat. Supergoda smoothiebowls, avocadotoasts, chiapudding, pannkakor och sallader. Perfekt lunchställe.

Jono Basanavičiaus g. 3

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg

Vilnius bästa barer

Nisha Craft Capital

Ett microbryggeri med så härlig och kunnig personal. Prova IPA Mango Milkshake som kostar €3.50 för 0.5 liter.

L. Stuokos-Gucevičiaus g. 9

Adjustments.jpeg


Alaus biblioteka

Hur många städer har ett ölbibliotek? Detta är genialiskt! Det gäller att hitta den lilla skylten och följa trappan upp, sen hittar du två rum som är inredda som bibliotek med böcker, läslampor och en väldigt lång bardisk. Beställ in en testbricka, berätta vilken typ av öl du gillar och personalen kommer fixa fram de bästa för just dig. Jag testade hallon IPA, champagneöl, glöggöl, världens äldsta lager och kokosöl. Bästa konceptet.

Trakų g. 4

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg


Love bar

Den här baren är helt gömd och ska vara svår att hitta. Det var den coskå men när du väl hittar det lysnade hjärtat är det så värt att gå in och dricka en cocktali eller två.

Pylimo g. 59

Adjustments.jpeg


Cafe Paris

Härligt ställe att ta ett glas vin på och mysig uteservering på trottaren - en bit av Paris i Vilnius.

Didžioji g. 1

Adjustments.jpeg

El Mercado

Så snygg inredning, påminner om ett ställe i Barcelona och ja detta är ett spanskt ställe med gott vin och goda tapas.

Didžioji g. 3

Adjustments.jpeg


Decantus Vyninė

En gullig liten vinbar i gamla delen av stan med härlig personal och bra viner till bra priser.

Pilies g. 6

Adjustments.jpeg

Vilnius bästa caféer

Augustas ir Barbora love story café

Det går inte att missa detta ställe då det bryter av allt som ligger i närheten. Här slingrar blommor längs med fasaden, det är rosa plyschfåtöljer och krom och det är som att stiga in ett lyxig café i Paris. Här finns frukost, goda bakverk, kaffe men också cocktails. Säkerligen ett av Vilnius mest instagrammade ställen.

Stiklių g. 7

Adjustments.jpeg

Holy donut

Vilnius bästa munkar som har olika smaker från säsong men här finns också freaky frappes, smoothiebowls, sallader, egg benedicts, bagels och gott kaffe! Instagram-vänligt.

Vokiečių g. 9

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg


Coffee1

I hipsterkvarteren av Vilnius ligger Coffee1 i ett smalt hus med tre våningar. Avslappnat, gott fika och härlig helgkänsla!

Užupio g. 9

Adjustments.jpeg

Elska Coffee

Gott kaffe, bra priser och hälsosammare fika-alternativ.

Pamėnkalnio g. 1

Adjustments.jpeg


Sugamour

En känsla av fransk bageri, lite dyrare, lite snyggare. Bakverk av toppklass!

Adjustments.jpeg


Pinavija

Jättefint café. dessutom en barnhörna, de mest fantastiska hemmagjorda bakverken - missa inte kokostårtan eller morotskakan.

Vilniaus g 21

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg