Veckan som gick från Oslo till Harry Potter

Här kommer en liten uppdatering vad som hänt denna vecka, vad som händer i livet och vad jag tänkt lite extra på.

Norge och Oslo

Jag var och jobbade i Oslo torsdag och fredag den här veckan. Det var så himla fint i julpynt, snö och glada norrmän. Tyvärr var det också lika fasligt dyrt som jag kom ihåg det. Jag vill så väldigt gärna se mer av Norge men det lär ju ta ett tag att spara ihop om man ska matcha den norska kronan.

Adjustments.jpeg

Norwegian och långflyg

Från och med mars 2020 tar Norwegian bort sina långflygningar från Sverige till Thailand och USA. Det bär sig tydligen inte ekonomiskt. Trist tycker jag som kanske bara rest med em en gång till Bangkok men de har hållit priserna relativt nere när det kommer till direkt flyg till Thailand.



Harry Potter

I tisdags kväll var jag inbjuden till Fotografiska av Storbritanniens turistbyrå och Warner Bros. Det blev en helkväll i Harry Potters tecken, god mat och massor av film och bilder från Harry Potters magiska värld som ligger ca en timme utanför London. Stället har i stort sett varit fullbokat sedan de slog upp dörrarna och för att få en biljett ska du helst vara ute tre månader innan ditt besök. Sist jag och Aramis var i London lyckade vi inte få biljetter men nu är jag väldigt sugen på att boka biljetter till vårt nästa besök - stället ser magiskt ut!

Adjustments.jpeg

Kyla och vinter

Så den kom till slut. Kylan. När jag landade i Norge i torsdags gjorde jag det i snöstorm. Och i fredags kom samma väder till Stockholm. Jag välkomnar solen som jag inte sett sedan i oktober känns det som och det blir ju också en härligare julkänsla.

England

På torsdag är det äntligen dags för mitt årliga decemberbesök i England. Självklart ska jag till vänner i Manchester men tänkte också försöka se York. Förra året gjorde jag en heldag i Chester, 45 minuter från Manchester. Denna gång väntar alltså York, 1,5 timme från Manchester. Jag har länge velat besöka denna gulliga stad och vad kan passa bättre än att se staden i decemberskrud? Så pepp på julmarknad, pub, Primark, light festival och all härlig mat.

york-streets-night-xlarge.jpg