Att flyga Thai Airways till Thailand

Tro det eller ej men jag har inte tidigare flugit med Thai Airways till Thailand. Men nu var det äntligen dags! Bangkok tur och retur stod på schemat och om jag är nöjd? Alltså ja det var verkligen så bra som alla säger.

A35001.jpg

Thai Airways flyger från Stockholm till Bangkok vid 14-tiden på dagen och hemresan från Bangkok går mitt i natten. Det betyder att du kan maxa din resa då du landar i Bangkok före 06 på morgonen och kan stanna i Thailand hela hemresedagen innan det är dags att åka till flygplatsen.

Att flyga business med Thai Airways till Thailand

Jag hade den magiska turen att bli uppgraderad till business på resan till Bangkok och jag svävade på moln vill jag lova. (I dubbel bemärkelse)

thaiairway_stol.jpg

Här ovanför kan ni se min stol för 10 timmar. Helt utan grannar och det bästa - den går att fälla helt plant till en säng! Härlig kudde och riktigt tjockt täcke väntade i stolen.

Dessutom väntade brusreducerade hörlurar och en necessär med bland annat tandborste, tandkräm, borste, hudlotion och läppsyl - allt du behöver innan landning för att känna dig snäppet fräschare.

stolen.jpg

Och tillbaka till den här otroliga stolen då som fälls helt plant, ger dig massage och åh tänk om detta fanns i alla flygstolar på alla plan.

Knappt hann jag sätta mig innan jag blev erbjuden en drink. Självklart valde jag champagne . allt annat vore otänkbart. Jag som är flygrädd kunde nästan slappna av både på grund av champagne men också för att det knappt kändes att vi lyfte - planet var verkligen tyst och så väldigt stort. Jag åkte med en Boeing 777-300 som har 364 säten och två olika klasser.

Väl uppe i luften fick jag en drinkmeny och en matmeny. Till förrätt blev det foie gras och till huvudrätt fanns hela fyra rätter att välja bland, två thai och två internationella. Jag valde lax i röd curry med ris som serverades med soppa, friterad krabba, grönsaker och ägg.

thaiairwaysförrätt.jpg
thai_airways.jpg

Man kan ju ha det sämre än att äta thaimat, drick champagne och titta på A Star is Born med Lady Gaga.

Sedan kom ostbricka in och måltiden avslutades med choklad- och hallonmousse med cappuccino. Det kändes som jag hade en flygvärdinnan helt för mig själv. Dels var planet inte alls fullt men dels var hon också fruktansvärt service-minded, visste att jag ville något innan jag ens tittat på henne och hon var väldigt angelägen om att jag skulle ta extra mjölk i kaffet så att koffeinet inte skulle förstöra min sömn.

Sedan fördrev jag tiden med massor av filmer, försökte sova (tack för sovmask och öronproppar) och så en timme innan landning tändes planet upp och det var dags för frukost.

thaiairways_frukost.jpg

Det fanns både kall och varm frukost att välja på och både internationell och thai - jag tog en kall internationell med yoghurt, frukt, bröd, och kaffe. Dröm att få varma croissanter efter 9 timmar på ett flygplan.

Något annat som var fantastisk var toaletten. Vi var 2-3 personer som delade på en flygplanstoalett modell större. Här fanns tvål, parfym, riktiga handdukar istället för handduksservetter, bomull och orkidéer! Jag häpnade över att en flygplanstoalett faktiskt kunde vara mysig (ja faktiskt!).

arriving.jpg

Och innan jag visste ordet av gick vi ned för landning i Bangkok i soluppgång 05:30. Om jag fick flyga så här varje gång jag flög långt skulle flygning inte vara ett problem - jag kom nästan fram utvilad!

Att flyga ekonomiklass med Thai Airways från Thailand

In_the_Air960x600.jpg

När jag skulle åka hem från Bangkok till Stockholm gick planet 01.20 och jag åkte vanlig ekonomiklass. Det var bra med plats, jag hade ingen bredvid mig och sätet var skönt. Det fanns fotstöd, stolen gick såklart att fälla och nej jag sov inte som i en säng men.helt ok. Jag var alldeles för trött för att vare sig äta eller fota mat denna tid på dygnet men det var vissa saker som verkligen imponerade på mig.

thaiairways_inside.jpg

När du reser med Thai Airways ingår mat och bagage i priset (halleluja). Det betyder att ingen kångar enorma handbagage ombord och betalning av mat och dryck tar ingen tid. Direkt när vi lyfte 01:20 rullades mat- och dyckesvagnar ut. Det fanns två olika rätter att välja mellan och (kött och fisk) och dryck beställde du samtidigt. Inom mindre än en timme hade alla fått sin mat, de hade dukat av och släckt lamporna i kabinen - det är imponerande. Sedan älskade jag att de inte tända upp flyget förrän det var 45 minuter kvar till landning. Då delade de ut frukost till alla och fick undan allt på 30 minuter. Är det något jag verkligen avskyr så är det när du flyger nattflyg och de tänder upp mitt i natten fast det är över två timmar till landning låt oss sova!

Planet känns luftigt, jag kände mig inte instängd, kuddar och filtar finns självklart också i ekonomiklass och ja servicen var verkligen jättebra. Planet var i tid både på vägen dit och hem och det har jag hört många säga innan - Thai Airways har knappast några förseningar.

Det är många faktorer som skulle få mig att välja Thai Airways igen med framförallt älskar jag

  • Allt ingår i biljettpriset

  • De prioriterar resenärers sömn

  • Servicen är fenomenal - i en värld där många som jobbar på flyg tycker gäster är ett störande moment är detta helt tvärtom.

  • Du vinner tid på resmålet med deras tidtabell från Stockholm

  • De har minimalt med förseningar