Våra dagar i Thailand

Dagarna här i Thailand går så väldigt fort att jag bara vill stoppa tiden. De två första veckorna var vi här hela familjen men jag och Älva valde att stanna åtta extra dagar när Micke och Aramis återvände till jobb och skola.

FullSizeRender.jpg

Vi började vår resa ovanför Klong Muang på Tup Kaek beach, rörde oss ned till Koh Lanta och här har jag Älva hunnit beta av hela fyra boende. En vecka bodde vi alla tillsammans, sedan var det lite svårt att hitta boende under en längre period samt att jag ville se något nytt.

Vi har det så härligt ihop hon och jag har hittat en rutin för dagarna som fungerar för oss båda. Vi vaknar, går upp och äter frukost vid havet, sedan är det solkräm och badbyxor på och häng i pool/hav fram till lunch. Lunch äter vi oftast någonstans i närheten då det är alldeles för varmt att dra med en 3-åring till restauranger längre bort. Sedan fortsätter bad, vi ritar och läser böcker i skuggan, äter glass och vid 16-tiden tar vi paus från sol och bad. Då hänger vi på rummet, kollar Ipad, tvättar håret, andas AC och tar det allmänt lugnt. Vid 17.30 åker eller går vi till restaurangen för kvällen och då börjar det också bli lite svalare ute. Vissa kvällar åker vi till andra delar av Koh Lanta, nån gång har vi varit in till Saladan för shopping och ibland går vi bara till något ställe nära hotellet - det beror på Älvas dagsform. När vi var här hela familjen fick hon sova en stund på dagen för att orka kvällen men nu när jag är själv med henne har vi hoppat över det och hon somnar runt 20 istället. Då jag får tid att läsa, skriva eller bara lyssna på tystnaden.

Jag hade kanske hoppats på lite fler barn här för henne att leka med men inte på något hotell vi bott har vi träffat barn i Älvas ålder som också pratar samma språk. De flesta är äldre eller yngre och många har redan med sig vänner/släkt på resan.

FullSizeRender.jpg

En dag var vi hemma hos Annika och kollade in deras nya, fina lägenhet, barnen lekte och jag fick vuxentid med underbar vän. För visst kan det vara påfrestande att ha endast en 3-åring som sällskap men det är också charmen. Hon tycker det här är så galet mysigt och påtalar varje dag att “det är bara du och jag här mamma” så det gör det värt det trots humörsvängningar á la 3-åring, begränsat med egentid och miljontals kurragömmalekar.

FullSizeRender.jpg

Men hon är också så uthållig och gnäller aldrig på själva resandet. Jag drar med henne runt ön och hon är glad så länge hon får bada, åka tuk tuk och äta glass. Och vara med sin mamma. Hon har fått se och uppleva så mycket att det kommer ta månader för henne att bearbeta allt detta!

Men nu är vi på slutet av vår resa. Visst ska det bli skönt att komma hem till Stockholm och familjen men jag hade lätt kunna stanna minst en vecka till i detta härliga klimat!

IMAGE.JPG