En vecka på Tup Kaek Sunset Resort

Denna resa till Thailand ville vi se något nytt och valde att testa Klong Muang/Tup Kaek norr om Ao Nang. Jag (ja det är jag som bokar resor i vår familj) läste massor om Klong Muang men fick inte nån wow-känsla så jag valde att boka ett hotell vid stranden Tup Kaek ca 3 km från Klong Muang. Jag var livrädd att det inte skulle finns något alls runt om, ryktet sa att det bara låg dyra resorts på rad men jag valde ändå att gå på kundbetygen som var skyhöga för detta boende. Det tar bara 40 minuter från Krabis flygplats vilket också är ett plus.

tupkaekbeach.jpg

På Tup Kaek stranden finns inte jättemånga hotell, en del är riktigt dyra och en del hade inte jättebra betyg. Jag valde Tup Kaek Sunset Resort som kostade runt 1000:- natten med frukost.

Rummen på Tup Kaek Sunset Resort

Vi hade bokat ett rum med direkt utgång till pool. Tyvärr blev det något fel och när vi kom dit hade vi inte fått ett sådant rum utan två dubbelrum ovanför swim-up rummen. När besvikelsen lagt sig insåg vi att det var ganska så bra att vi inte betalade en massa extra för swim-up då det var var som på dessa terrasser från morgon till kväll och olidligt varmt att vistas där. Våra rum var stora, ca 40 kvm med stor dubbelsäng, avlastningsytor, balkong och badrum med både dusch och badkar.

Skulle jag resa tillbaka skulle jag nog välja Deluxe Beach Front villa som var riktigt fina bungalows med bästa läget mot stranden.

DELUXE_POOL_ACCESS_2.JPG
IMG_8837_resize.jpg
tupkaekbungalow.jpg

Pooler på Tup Keak Sunset Resort

Det fanns två olika pooler på hotellet och båda hade en grundare del för barn. Ena poolen är den som också är swim-up rum, den är riktigt lång och perfekt för simning. Den nadra är mer en lummig pool under träden, perfekt för barn och jättemysigt att hänga i den med.

tupkaekpool1.jpg
swim.jpg


Stranden på Tup Kaek

Vilken strand! Sanden och mjölig och vit, vattnet är knallblått, det är knappt några människor där, träden gör så att du alltid kan finna skugga och i horisonten tornar klippor upp sig. Du får låna kanoter och luftmadrasser gratis av hotellet.

tupkaekstrand.jpg
sanden.jpg
hangmattatupkaek.jpg
kanot.jpg

Frukost på Tup Kaek Sunset Resort

Jättebra. Du får beställa ägg från en ägg-kock, det finns mycket färsk frukt, yoghurt, bröd, pannkakor, olika typer av varm mat varje dag och små muffins/bakelser.

Läget på Tup Kaek Sunset Resort

Ligger det öde? Ja det gör det väl men inte helt i ödemarken. Det finns två-tre restauranger på gångavstånd samt 3-4 hotell med restauranger. In till Klong Muang kan du ta taxi för 300 bath (står bilar utanför hotellet och väntar) och det tar ca 10 minuter. Det går inte att gå då vägarna är smala, krokiga och saknar trottoar.

Det enda smolket i bägaren här är att med 3-4 restauranger att välja bland är priserna ganska höga. Precis bredvid hotellet finns en sea food restaurang som blev vår favorit. Ett steg längre bort finns Mamas kitchen som inte imponerade. På hotellet bredvid finns en dyr italiensk restaurang men den provade vi inte ens. En kväll hade Tup Kaek Sunset Resort grillbuffé som vi åt av och den var både prisvärd och god. Ett hett tips är att köpa lunch av kvinnan med matlagningsmoppe i hörnet av hotellet. Hon lagar vårrullar och stekt ris för en fjärdedel av de andras pris och dessutom säljer hon läsk, öl och chips till bra pris. Utanför på gatan finns ingenting alls så det gäller att bunkra om man åker in till Klong Muang.

tupkaekrest.jpg
tupkaekmat.jpg