Halloweekend i Stockholm

Halloween i Stockholm

Har ni anammat den senaste trenden; Halloweekend? Det betyder alltså att åka till annorlunda och lite läskiga resmål i samband med Halloween. Nu är det ju i sista minuten att boka något men är ni i närheten av Stockholm har ni hela veckan på er.

Här kommer mina bästa tips för en spöklik halloweenkväll i Stockholm

 

Kymlinge, Stockholm

Mellan Hallonbergen och Kista ligger tunnelbanestationen Kymlinge som aldrig blev klar. Här skulle ett miljonprogram byggas men allt blåstes av och istället ligger en halvfärdig station här mitt ute i ingenstans. Det sägs att det gick ett spöktåg hit vid namn Silverpilen och otaliga sägner berättar om hur folk sett spöken i Kymlinge, försvunna personer går av här och tåg försvinner in i dimman. Detta är inte ett ställe jag skulle vilja bli fast en mörk kväll i november.

 

Skogskyrkogården, Stockholm

Fantastiskt vackert en sommardag - inte lika roligt att vandra själv här en vinterkväll. En jättekyrkogård där ingen hör dig skrika.

 

Spökvandring Gamla stan

Gå en stadsvandring kvällstid i Gamla stan och få veta mer om sägner och spöken i Stockholms äldsta stadsdel.

 

Halloween på Gröna Lund

I år öppnar Gröna Lund upp för Halloweenfirande under höstlovet. Pumpor blandas med spökhus och benen darrar som spaghetti när du besöker Motell Hell.

 

Industriområdet i Bandhagen

Ett helt område vid Snösätra med graffiti och övergivna byggnader. Ett grymt ställe för foto dagtid - ett mindre härligt ställe när du vandrar själv en mörk kväll.

 

Shockholm

Halloweenparaden som går genom Stockholm går av stapeln den 4/11 i år. Jag och Aramis var och tittade på denna parad för några år sedan och det var så snyggt gjort och för ett litet barn var det rejält skrämmande.

 

Natt på Nordiska Museet

På Nordiska Museet anordnas skattjakt i mörkret där du med hjälp av ficklampa ska leta efter en skatt samtidigt som läskiga effekter kommer hindra dig på vägen.

 

Skansen

Gå en spökvandring, lyssna på spökhistorier framför öppen eld inne i de gamla gårdarna och spökpyssla.

Folktro-och-magi-pa-Skansen_639b710546d0d44fe737390cbbe8b538.jpg