Flyga till Thailand med barn

Vad är att föredra när en flyger till Thailand, var finns de billigaste biljetterna och är direktflyg alltid bäst? Här är mina tankar kring flygbiljetter från Stockholm till Thailand.

Resa med barn till Thailand

Att tänka på när du flyger med barn till Thailand

Efter många resor till Thailand har vi hittat ett vinnande koncept som fungerar så väldigt bra för oss. Eftersom vi har små barn är nattflyg alltid att föredra och så försöker vi pressa priset. Det betyder oftast att vi letar priser på jämförelsesajter som Skyscanner, Momondo etc och laborerar med datum så mycket som möjligt för att se prisskillnader. Helst vill vi inte betala mer än 18-20.000 kr tur och retur för hela familjen.

Mellanlanda till Thailand eller inte?

Vi lägger oftast in en mellanlandning i Europa, det brukar få ned priset mycket i jämförelse med direktflyg. Att starta med 1-3 timmars flygresa för att sedan sträcka på benen, leta på en lekhörna och äta middag på en flygplats i Helsingfors, München, Wien etc är brilliant. Sedan byter barnen om till pyjamas, vi boardar nattflyget som lyfter runt midnatt och innan planet hunnit lyfta brukar barnen sova och vakna 8 timmar senare då vi är på väg att landa i Bangkok. Eftersom vagga till små barn är hårdvaluta har vi haft det någon gång men annars har barnet som inte haft egen säte suttit i mitt knä och sovit. Ibland har vi haft turen och haft ett ledigt säte bredvid oss så vi kunna sträcka ut oss lite mer. På alla plan utom Norwegian har man fått filt och kudde och det gör det ju lättare att få till myskänslan över sömnen. När vi reste med Aramis till Thailand första gången 2011 fick vi bädda åt honom på golvet vid våra fötter (när vi satt vi nödutgång mot en vägg) men det får man inte längre - oklart varför förutom att det pratas om säkerhet och luftgropar.

Bra flygbolag till Thailand

Vi har rest med Lufthansa, Finnair, Qatar, Emirates, Swiss, Austrian, Norwegian och säkerligen fler - allt har berott på pris och tid. Jag har faktiskt aldrig flugit Thai Airways för de har varit så mycket dyrare än andra flygbolag samt haft dagflyg vilket inte är att föredra med barn som knappt kan sitta stilla. Vi undviker också alltid Ukraine AIr och Aeroflot då jag hört riktiga skräckhistorier om dessa flygbolag. Att välja Bangkok som slutdestination är nästan alltid billigare än att leta flyg direkt till Phuket eller Krabi. Vi brukar flyga till Bangkok och sedan köpa billiga inrikesbiljetter med Air Asia, Bangkok Airways eller NOK Air vidare i Thailand.

Reser jag ensam eller utan barn är jag inte så brydd när på dygnet jag flyger men helst vill jag har så kort flygtid som möjligt för att hinna maxa tiden på plats. Sist jag flög till Thailand utan barn flög vi hem med Norwegian och det planet lyfte runt 09 på morgonen thaitid - det var en seg hemresa måste jag säga men bra ur jet lag synpunkt då du reser hela dagen och landar på eftermiddagen. När man väl är hemma från flygplatsen och ätit middag så är det bara att gå och lägga sig för kvällen och direkt hamna i svensk dygnsrytm dagen efter.

Detta är vad vi i vår familj föredrar, alla är såklart olika och jag vet att en del föredrar direktflyg och struntar i tid på dygnet medan andra föredrar Qatar där du flyger i 5-6 timmar, mellanlandar i Doha och sedan fortsätter lika länge till innan du är framme i Bangkok eller Phuket.

Finns det blöjor och barnmat i Thailand? Läs mer här.