Att resa till ett drömland - Slovenien

På onsdag ska jag ut och resa igen, till ett helt nytt land. Ett land som jag längtat till, som jag läst om och som jag spanat på flygbiljetter till under ett års tid. Slovenien. Det är något speciellt att få resa till ett ställe man så länge drömt om, det är pirr i magen och myror i brallan minst sagt.

Vart ligger då Slovenien? Jo ganska långt ned i Europa, precis under Österrike och mellan Italien och Kroatien. Huvudstaden heter Ljubljana och jag har ju skrivit om min längtan dit förr i bloggen. Landet är inte överdrivet stort, har 2 miljoner invånare, de använder euro och tillhörde Jugoslavien fram till 1992 - för att tala hard core fakta.

Jag har fått för mig att Sloveniens natur är helt fantastisk. De har ju både alplandskap, en liten Medelhavskust och mycket skog. Jag tänker också att vädret borde vara underbart då landet ligger på samma breddgrad som norra Italien och Kroatien. Om jag tittar på den här bilden ovan ser Slovenien ut som en saga, minst sagt.

Jag har varit i Italien och i Ungern som Slovenien gränsar till men aldrig i själva Slovenien. Jag åkte tåg för ett par år sedan och det landskapet vi åkte igenom var så fantastiskt vackert att mina förhoppningar och tankar om Slovenien är skyhöga.

Vårt program för denna resa, en bloggresa för fyra nordiska bloggare, är fullspäckat med roliga upplevelser. Vi ska upp i bergen, gå på hike, paddla kajak, åka linbana, besöka en nationalpark och små byar, titta på vattenfall och grottor, åka ned till kusten, hänga i Ljubljana och ja ni hör ju - hej drömresa! Jag reser med Marianne, Janicke och Laura- jag har rest med Janicke innan men de andra är helt nya bekantskaper.

Och jag kommer utmana mig själv rejält på denna resa. Ni som läser min blogg vet ju att jag inte riktigt kör riverrafting på mina resor men nu ser jag fram emot det. Jag ska bli lite mer äventyrlig i naturen, gå utanför min comfortzone och antagligen upptäcka en helt ny sida hos mig själv. Lite samma känsla som att rida kamel och bo i öknen i Marocko - skräckblandad förtjusning inför uppdraget men väl på plats älskade jag det!

Som jag sagt tidigare tror jag det är länderna i öst som kommer ta över marknaden från klassiska Frankrike, Spanien och England. Se på Kroatien som fullkomligt exploderat som sommarresmål hos svenskarna de två senaste åren. Jag tror det beror på att vi vill se nya saker, kanske få lite mer för pengarna och hitta nya, oexploaterade pärlor där inte alla andra ännu varit.

Jag hoppas ni hänger med mig på denna resa genom Slovenien som börjar på onsdag, här i bloggen så klart men också på instagram där ni hittar mig under @comeflywithtowe. Ni kan följa hela vår resa genom hashtags #GoSlovenia och #ifeelsLOVEenia


 

Denna resa till Slovenien ingår i kampanjen #GoSlovenia i samarbete med Slovenia Tourism och NordicTB. Som vanligt är tankar och åsikter mina egna.