Bangkok med äldre barn

Ibland blir det lätt fokus på vad man gör i städer med barn som är runt 2-6 år, när de gillar att hänga på lekland etc men här tänkte jag tipsa om vad du kan göra med barn som är lite äldre. I somras var vi i Bangkok med våra barn som då var 8 och 13 och i sommar reser vi tillbaka igen. Här kommer mina bästa tips :


Våga er upp i Mahankhon Tower

Mahanakhon Tower är en av Bangkok snyggaste byggnader men också en av de högsta utsiktplatserna över staden. Här kan du stå på en glasgolv 314m över Bangkok och titta ned på trafiken och stadslivet. Stängt vid risk för åska så bra att besöka utanför regnperioden. Läs mer om mitt besök här

Åk båt till Icon Siam

En av Bangkoks stora shoppinggallerior och här hittar du en floating market i bottenplan, massor av restauranger och shopping, ett stort vattenfall, bio, och ett lekland (Harborland) som faktiskt passar från små barn och hela vägen upp till 15. Starbucks på våning 7 är ett av de snyggaste i hela världens med sin stora uteterrass som har magisk utsikt över Bangkok skyline.


Gå på bio

Bio i Thailand är något helt annat än hemma. Lyxa till det med större stolar, beställ in mat och dryck till ditt biosäte och glöm inte att ställa dig upp när Kungens sång spelas.


Besök Pratunam Market och Platinum

Shoppingmecka. Både marknaden och Platinum shopping centre erbjuder kläder i mängder, smink, skor, väskor - så pass mycket at du inte kommer orka ta dig igenom allt. Och kom ihåg ju fler plagg du köper desto mer rabatt brukar det bli.


Åk klongbåt

Istället för en stekande tur på floden rekommenderar jag att hoppa på en klongbåt, som är de båtar som är en del av lokaltrafiken i Bangkok. Hoppa till exempel på vid Petchburi och åk med till Pratunam. Kostar inte många bath och du köper biljett direkt på båten.

Besök minst en takbar

Ett måste är väl ändå att gå på minst en rooftopbar. På de flesta ställen är barn välkomna när de är lite större och sitter stilla. Mina bästa takbarer i Bangkok finns här

Häng med på cykeltur

Cykeltur genom Bangkok är häftigt men se till att du väljer en tur där du cyklar på bakgator etc så du slipper den värsta trafiken. Ett par timmars cykeltur brukar räcka då staden är varm och barn ofta lifer mer i värmen än vi vuxna. Jag rekommenderar företaget Bangkok by bike .

Gå en food tour /cooking class

En foodtour runt Bangkok är otroligt roligt att gå på och du får besöka allt från lokala matvagnar till finare restauranger. Har du barn som är lite mer kräsna när det kommer till mat rekommenderar jag istället att vara del av en cooking class. Börja med att besöka den lokala marknaden för att sedan tillaga thaimat i världsklass. Blue Elephant är ett toppenställe för detta.

Njut av en brunch

Har du tonåringar som kan äta hur mycket som helst? Då är brunch svaret! Nästan alla stora hotell erbjuder all you can eat brunch på helgerna. Vissa är specialiserade på skaldjur, andra kött eller som min favorit - den stor chokladbuffén på Sukothai Hotel.

Besök Wat Pho

Detta är et av Bangkoks vackraste tempel som lät kan kombineras med Grand Palace. Dock gillar jag Wat Po mer, det är mer stillsamt och som en oas i staden. Det är här du hittar den liggande guldbuddhan och det finns också en skola för thaimassage.

Unna er thai massage / spa

Är det någonstans ni ska unna er en massage så är det här. Det finns hur många ställen som helst och dyrast är inte alltid bäst men oftast får du vad du betalar för. Sukhumvit soi 15 har massageställen för alla plånböcker eller satsa på att boka ett besök hos Let´s Relax Spa som finns över hela staden eller Healthland. Eller varför inte göra ett lyxigt spabesök eller unna er mainkyr/pedikyr.

Testa bowling

Vi brukar alltid ta minst en bowlingmatch när vi är i Bangkok, oftast i ett av de stora varuhuset. Central World har till exempel en väldigt bra discobowling.

Helgnöje Chatuchak Market

Om du har tåliga barn som inte besväras så mycket av värme och älskar shopping ska du ta dig till denna stora utomhusmarknad på helgerna. Här finns allt från kläder, till växter, husdjur och möbler. Men kom ihåg att fylla på med vätska jag tror mina barn fått huvudvärk varneda gång vi varit här.

Fika med kaniner på Rabbito cafe

Vem älskar inte att fika och gosa med kaniner elelr marsvin samtidigt? Rabbito café ligger en bit utanför citykärnen men det var väldigt smidigt att ta taxi fram och tillbaka. Köp något at äta och lite kaninmat sedan väljer du vilken kanin du vill ha i knät och gosa med. Alla djur här inne har tagit om hand om och kan adopteras om du bor i stan.

Åk skytrain

Skyttrain eller BTS är Bangkoks spårvagn som går uppe i luften. Passa på at susa genom staden och få AC på köpet.

Njut av Swensen´s Ice Cream

Ät din egen vikt i glass eller varför inte beställa in en hel chokladfondue. Finns på flera olika ställen i stan.

Missa inte Chinatown

Chinatown kan var otroligt varmt och stekhett på dagen men på kvällen förvandlas denna delen av stan till ett matmecka och det är liv och röresle överallt.

Hyr en tuk tuk

De må vara turistigt men vi älskar att susa fram i en tuk tuk med discolampor i staden som aldrig sover.

Shopping i EmQuartier

Detta är en annan bra shoppinggalleria men här finns också mycket bra mat, en trädgård utomhus, ett starbucks på taket i en grön oas, bio och ett Bounce om man vill hoppa av sig sin sista energi.

Hotelltips i Bangkok

Jag har tusen hotelltips men sist bodde vi på The Standard i Mahanakhon Tower och hela familjen enades om att detta är absolut det bästa hotell vi någonsin besökt. Läs mer och se bilder från vårt besök här