4 viktiga saker att tänka på när du besöker Eiffeltornet

Eiffeltornet kan vara Europas mest välkända byggnadk. Hit åker tusentals människor varje år för att uppleva den historiska stadens charm och utsikten från tornet. För att få en så bra upplevelse som möjligt krävs det dock lite framförhållning. Läs på så mycket du kan om byggnaden i förväg, se över din budget, bestäm om besöket ska ske på kvällen eller dagen och se till så att du beställer Eiffeltornet-biljetter långt i förväg. Nedan följer fyra viktiga saker att tänka på när du ska besöka Eiffeltornet.

Planera ditt besök

För att få en så bra upplevelse som möjligt är det viktigt att planera sina resor. Man har ofta begränsad tid, budget och ork – spciellt om du också reser med barn. När det kommer till stora turistattraktioner som Eiffeltornet, är det ännu viktigare att man har planerat sitt besök i förväg, köpt biljetter, förberett kameran, etcetera. Det är ett av Europas största turistmål och är fullt av folk dygnet runt. Om du på måfå bestämmer dig för att gå dit finns det en bra chans att du inte får en biljett samma dag. Lyckligtvis är det enkelt att köpa biljetter på nätet och därmed slippa köa vid biljettkiosken. 

Totalt kan du räkna med att besöket varar upp till två timmar. Självklart är det upp till dig, men det är i snitt så länge folk brukar stanna. De guidade turerna varar också två timmar. Om du däremot vill ta massor av bilder också kanske du får avsätta halva dagen. Besöket tar alltid mer tid än vad man räknat med – man ska ju även ta sig dit och därifrån och hinna njuta!

Välj typ av biljett

Det finns olika biljetter att välja mellan som alla ger olika sorters förmåner. Om du vill spara så mycket som möjligt på dina biljetter är trappbiljetter att rekommendera. Räkna med cirka 30 minuters gång för att ta sig upp till tornets andra våning där man kan uppleva en fantastisk stadsutsikt. Om du hellre tar hissen är det bara att köpa hissbiljetter istället (cirka dubbelt så dyrt). Det finns mycket att se i Paris, och att trötta ut sig i långa trappor kanske inte är det bästa sättet att se till så att man har energi över till resten av sevärdheterna. Det finns även kvällsbiljetter som gör att du slipper köa och ett ytterligare premiumalternativ där en kryssning ingår.

Fundera på guidade turer

Alla kan uppskatta Eiffeltornets skönhet, men monumentets betydelse är djupare än bara dess yttre. Kunskap om det historiska sammanhang som gav upphov till att Eiffeltornet byggdes är minst lika spännande att lyssna på. Guidade turer ger dig möjlighet att under bestigningen lära dig om stadens och tornets förflutna. På den guidade turen får du åka hiss upp till första våningen. Om du vill kan du även boka klättring hela vägen till toppen separat (med trappor då såklart). Hela vägen upp följs du av en expertguide som ger intressant fakta om staden, kan svara på frågor och ge bättre inblick i tornets betydelse för Paris och resten av världen.

Andra sevärdheter i Paris

Eiffeltornet är definitivt Paris mest välkända symbol, men staden har flera andra sevärdheter man vill passa på att njuta av när man är där. Louvren med sina fantastiska konstverk, Notre Dames stolta torn och slottet i Versailles skönhet är alla saker man inte vill missa. Paris har mycket att se och mycket att göra. Var inte heller rädd för att gå bortom de vanligaste turistståken och bekanta dig med lokalbefolkningen och stadens turistfria kultur. Som turist är det lätt att man fastnar i mitten av staden och missar utkanten.


I samarbete med partner