Mina bästa ställen i Chicago

Chicago är verkligen en helt underbar stad att besöka. Lake Michigan är så blå att det gör ont i ögonen, arkitekturen är otrolig och maten lika så. Här kommer mina bästa tips till denna fantastiska stad.



Millenium Park

Millennium Park är perfekt för långpromenad och njuta av skyskrapor. På sommaren kan du delta i yoga, konserter och utomhusbio här. Ta en selfie vid Cloud Gate eller “the kidney bean” som den också kallas. Den är gjord av 168 skinande stålplattor som speglar hela Chicagos skyline Missa inte heller Crown Fountain designad av Jaucme Plensa. Två torn som föreställer två ansiktet spottar vatten över en pool och går du närmare upptäcker du att varje torn är gjort av miniatyrbilder av invånare från Chicago.

Millenium Park, 201 E Randolph St, Chicago

Lincoln Park

Lincoln Park är Chicago´s största park där du kan spendera timmar. Här finns också förutom parken både ett zoo och ett kulturcenter. Missa inte att vila benen på RJ Grunts där det serveras galet goda milkshaes och sötpotatispommes.

Lincoln Park 2045 N Lincoln Park W, Chicago

Chicago Lakefront Trail

Chicago Lakefront Trail är en 3 mil lång väg som börjar vid Ardmore Street och slutar vid 71st Street. Här kan du springa, promenera, åka rollerblades och cykla - jag rekommenderar att cykla hela sträcken det är en otrolig utsikt och du kommer minnas det länge!

Chicago Lakefront Trail Ardmore Street (5800 N Sheridan Rd)

Wicker Park

Wicker Park iär ett av mina favoritkvarter i staden. Vintage butiker, snygga restauranger, gallerier, vinbarer och gatukonst. Besök Myopic Bookstore som har tre våningar av böcker från golv till tak och Virtu som har så snygga smycken av lokala designers. Lite Södermalmskänsla i Chicago.

Wicker Park 1425 N Damen Ave, Chicago



River Cruise

Absolut bästa och finaste sättet att lära känna Chicago är att ta en båttur. Ta båten från Michigan Avenue, luta dig tillbaka och njut av denna tur. Det finns många olika turera att välja bland, jag åkte Architecture Cruise, som var drygt en timme lång. Du får se staden, lära dig mer om stadens historia och se alla bästa vyer. Otrolig utsikt över broar, skyskrapor, boastadshusoch dessutom kommer du få grymma bilder.

River Cruise, Southeast corner of the Michigan Avenue Bridge

Willis Tower

Willis Tower var länge världens högsta byggnad men kvalar numera in på de 25 högsta i världen. Mitt tips är att köpa Experience Ticket där du får slipper stå i lång kö och kan åka högst upp till Skydeck 412 meter över marken. För att få det absolut bästa gå till glasbalkongen där du kan stå i en glaskub och känna det som du svävar utanför byggnaden och titta rakt ned från våning 72. Bäst att besöka WIllis Tower är tidigt på morgonen eller på kvällen när solnedgången är magisk, spana också in utställningen på vägen upp i hissen där du får lära dig mer om staden .

Willis Tower 233 S Wacker Dr, Chicago




Chicago Farmers Market,

Chicago Farmers Market absolut stans bästa marknad för frukt, grönsaker, blommor, hembakt bröd, växter och en massa annat.

Chicago Farmers Market, Daley Plaza, Chicago

Navy Pier

Navy Pier är grats att besöka och öppet året om. Bästa tiden att besöka är dock sommer, vår och höst såklart. Här finns karuseller, parisehjul, museum, spegellabyrint, ölträdgård, flera restaunager och det ligger direkt vid Lake Micihigan. Ofta står band och spelar musik vid piren och det är här du får den där perfekta skylinebilden. .

Navy Pier, 600 E Grand Ave, Chicago

Magnificent Mile

Magnificent Mile iär den stora shoppinggatan. Här finns bio, restauranger, hotell, snygga skyskrapor och det är här du verkligen känner att du är i en storstad. , Här finns lyxshopping såklart men också Zara och H&M . När du promenerar här kan du njuta av en av stans mest kända byggnader som Hancock Tower, Tribune Tower och Wrigley Building.

Magnificent Mile, Chicago River to Oak Street, Chicago

Chicago Riverwalk

Chicago Riverwalk, the Arcade, är kanske den mest instagramvänliga delen av hela Chicago. En flytande trädgård, galet snygg arkitektur, cocktailbarer och cafeer. Du kan inte besöka staden utan att ta minst en promenad här. O du sett Netflix-serien Love is Blind är de här de tar många promenader.

Chicago Riverwalk, Lake Shore Drive to Lake Street

Garfield Park Conservatory

Garfield Park Conservatory är ett måste om du gillar blommor. Det är en tropisk trädgård under ett stort glastak som är gratis att besöka. Stället är enormt så ta på dig bra skor för du kommer gå mycket. Parken är uppdelad i olika zoner utifrån klimat och plantor. Är du i Chicago på sommaren finns det också en dtor trädgårdsdel utomhus.

Garfield Park Conservatory , 300 N Central Park Ave, Chicago

Adler Planetarium

Ett museum om astronomi där det anordnas event och snygga utställningar. Det ligger dessutom snyggt ute på en udde där brudpar flockas för att ta bilder.

Adler Planetarium, S DuSable Lake Shore Dr, Chicago