3 sätt att fördriva tiden medan alla andra tittar på fotboll

Fotbolls-VM i Qatar drar i gång under vintern och mästerskapet pågår en hel månad med ofta tre-fyra matcher om dagen. För fotbollsälskare är VM ett av årets roligaste tillfällen men för människor som inte är intresserade av fotboll måste man hitta något annat att göra. I denna artikel berättar jag hur du kan fördriva tiden medan alla tittar på fotboll.

Fotboll överallt och hela tiden

Att fotboll är världens största sport har nog inte undgått någon. Fotboll visas varje dag på TV och på Internet via sociala medier som YouTube, Instagram och TikTok med flera. Sporten diskuteras konstant på familjedagar, kalas och på arbetsplatsen. Under våren börjar Allsvenskan och varar fram till hösten och då drar den europeiska ligafotbollen i gång. Detta innebär att fotboll visas TV varje dag under hela året, förutom möjligtvis på julafton och nyårsafton. För fotbollsälskare är detta en fröjd men det finns många i samhället som är totalt ointresserade av både fotboll och sport.

Fotboll har förändrats

Fotbollen har genomgått en enorm förändring och sporten är numera långt ifrån den folksport den en gång varit. Fotbollen fick sitt stora genombrott i England kring industrialismen då arbetarna började utöva sporten. Sporten spreds runt om i världen av engelska sjömän och snart var fotbollen en av världens mest populära. Idag är fotbollen mer kommersialiserad än någonsin då både sponsorer och betting är en självklara inslag kring sporten. Väletablerade spelbolag som Mr Green är ett bra exempel på ett modernt företag som erbjuder konkurrenskraftiga odds på en lättnavigerad hemsida. Idag erbjuder många företag sådana alternativ och det är ganska populärt bland spelarna.

3 sätt att fördriva tiden

Det finns som sagt personer som inte följer varken fotbolls-VM eller fotboll. Befinner man sig i en miljö där resterande vännner eller familj tittar på fotboll gäller det att hitta andra saker att göra eller se det som en möjlighet till lite ”jag-tid” i lugn och ro.

Läsa en bok 
När folk sitter bänkade framför Tv:n finns det stora möjligheter att äntligen börja läsa den boken som legat på nattduksbordet. Fotbolls-VM varar i en hel månad så det finns tid att läsa mer än en bok om du vill. Enligt studier krävs enbart 15 minuter läsning för att öka välbefinnandet och det är finns få saker som är så tillfredställande som när man hittar en bra bok.

Gå en promenad

Det finns flera positiva hälsoeffekter av att gå en rask promenad. Ibland är det svårt att hitta tiden till att gå ut. När folk sitter bänkade framför fotbollen kan det vara skönt att slippa allt skrikande och gå ut i naturen. Ett tips är att hitta en bra podcast eller ljudbok som kan förgylla din promenad.

Hitta en likasinnad

Man kan konstatera att när andra personer tittar på fotboll frigörs tid för dig som är ointresserad. Det gäller att inte misströsta utan inse att det finns likasinnade som gärna hänger med ut på ett restaurangbesök, går på museum eller går på bio. Vissa fotbollsmatcher har över 3 miljoner tv-tittare vilket innebär att mindre folk än vanligt är ute på stan. Det kan därför vara skönt att träffas ute och slippa både köer och att trängas.