Min lilla bucketlista med upplevelser i Sverige

IMG_3776.jpg

Jag har svårt att förlika mig med tanken att jag inte kan resa. Mer nu än någonsin tidigare. Jag börjar tyvärr också bli ganska bitter och ser det nästan som ett hån när någon säger men ja Sverige är ju fantastiskt vem behöver resa utomlands. Eller vem behöver Grekland vi har ju Gotland. Jag jobbar hellre hela sommaren än ett år till med dålig lunch i ett trångt Gränna, köa till glass och surdeg i en lada mitt på landet, styra semestern efter hög/lågtryck eller lägger en månadslön på kläder så jag kan gå runt i Norrland.

Men finns det inget i Sverige som lockar mig? Jo det gör det såklart, efter att ha tänkt hundra varv så kom jag faktisk fram till att några grejer vill jag faktiskt göra - och många är unika boenden jag vill uppleva.

Åka bastuflotte genom Stockholm en ljummen sommarkväll

Jag ser ofta de där båtarna åka förbi på sommaren och tänker att det där borde man ju göra. Det ser så härligt ut att puttra fram, dricka bubbel, ta ett dopp och se solen gå ner över stan.

test_sthlm.jpg


Bo på Villa Dagmar

Boutiquehotell på Östermalm (samma familj som Hotel Diplomat) som slår upp portarna i maj. Hotellet på Nybrogatans er så snyggt ut och har också restaurang, spa, blombutik och coktailbar på innergården. Läs mer här

Se Gotland i september

Hör och häpna jag har aldrig besökt Gotland. Och är inte så jättesugen att köa under högsäsong men oj vad jag skulle vilja bila runt en långhelg med kompisar i september. Se hela ön i höstskrud, hyra ett mysigt boende via Airbnb och se vad jag missat i alla dessa år.

visby-644587_1280.jpg

Teleborgs Slott

Nära Växjö ligger Teleborgs slott och det ser ut som ett riktigt Harry Potter slott. Slottet var en gåva från en greve till sin fru år 1900 och idag är det hotell o konferens. Varje rum är unikt o det ser så spännande ut. Läs mer här

ALEX5843.jpg


Äppelmarknad på Österlen

Jag älskar äpplen så att besöka en Äppelmarknad (som jag hoppas återuppstår efter covid) alternativt besöka äppelodlingar på Österlen. Dröm för alla mina sinnen.

louise-krause-fYisL7lQRiI-unsplash.jpg


Bo på Ästad Vingård och gå vingårdsvandring

Något så unikt som en vingård i SVerige med spa låter ju lite för bra för att vara sant - och exakt i min smak. Vingårdsvandring, sinnenas spa och sedan restaurang i lyxklass - ja så kan jag tänka mig att spendera ett dygn mycket snart. Ästad Vingård hittar ni här.

furu-bastu.jpg

Svartsö logi

Att få bo i ett lyxigt tält (som är mer som ett hotellrum än ett tält) vid strandkanten i skärgården och bli serverad 5-rätters samt frukostkorg ja då vill till o med jag bo i tält. Läs mer om Svartsö

svartsö.jpg

Ett Hem, Stockholm

Den ultimata hotellupplevelsen i Stockholm. Med bara 12 rum i ett vackert hus och med en innergård som är en dröm är detta mer än ett hotell. Ett kök som står öppet, frukost i växthus och bar med självservering - detta är mer som att vara på besök hemma hos en väldigt rik vän än att ta in på hotell. Ett Hem - en dag kommer jag checka in jag med.

etthem_front_0_fix.jpg

Fårö

Den lila ön nordost om Gotland ser magisk ut med sandstränder, raukar och och orörd natur. Skulle gärna hyra en stuga här några dagar när inte resten av Sverige är här.

sea-stack-2644224_1280.jpg

Ven

Ön mellan Danmark och Skåne ser så mysig ut och har utlandsvibb. Ett par dagar här när sommarsverige är som bäst tror jag är magiskt! Cykla, bada, äta god mat.

Dalarna

Jag har sett för lite av Dalarna, det har jag. Förra sommaren var vi i Tällberg och Rättvik tre dagar i juni vilket var så himla fint. Jag skulle vilja åka båt på Siljan, se Gagnef och bo på Fryksås Hotell i Orsa. Läs om mitt besök i Dalarna förra sommaren.

holens_kaffestuga.jpg


Hotell Pigalle

Min hotelldröm i Göteborg. Lyxigt boutiquehotell med fransk 1920-tals känsla och takbar. Ett under att jag inte varit där än faktiskt! Läs mer om PIgalle

hotel-pigalle-images-gallery-1400px-10.jpg

Besöka och bo på Furillen

Furillen är en halvö kring norra Gotland där Fabriken Furillen också ligger. Ett av de snyggaste hotellen i Sverige med 18 snygga rum och där restaurang Främmat står för maten just denna sommar.

Bohuslän

Fjällbacka är verkligen något jag vill besöka men inte kommit mig för då jag tror det är så väldigt trångt med folk. Likaså Smögen, Orust, Tjörn, Skaftö och fiska hummer i Marstrand står på listan men hur undviker en att resten av Sverige är på exakt samma ställe under sommarlovet? Kanske är det bättre att satsa på en weekend i Bohuslän i september?

Kämpersvik in Bohuslän- Photo Cred Per Pixel.jpg


Sigtuna på sommaren

Jag har enbart besökt SIgtuna under vintern så ett besök här under sensommaren står på listan. Bo på hotell en natt och vandra i staden i sommarkvällen står på listan.

Ice and Light village

Att bo i en igloostuga utanför Kalix med fri sikt upp mot himlen verkar magiskt härligt. Stugorna ligger i kanten av Kalixälven och efter alla bilder jag sett härifrån under vintern har jag faktiskt blivit sugen på att göra ett besök norr över.

kalix-at-night.jpg

Falkenbergs Strandbad

Spa extra allt och med ett underbart läge. Jag har hört så mycket bra om detta ställe, allt från spa, till mat, eldrelax, cocktails och utomhuspool.

4.jpg

Fejan Canvas Hotel

Jag vill ta med barnen hit och bo i ett familjetält a la glamping. I bokning ingår middag och frukost och du lät lägga din bokning nåt år i förväg då det har varit fullbokat varenda gång jag kollat deras bokningssida.

tentinside_01.jpg

Ales stenar

Skånes sydkust lockar - kanske för att det är så nära kontinenten du kommer. Och att se Ales stenar i soluppgång ja det tror jag på!