Villa Fridhem - hotelltips mellan Norrköping och Kolmården

Villa Fridhem är en sådant där ställe vi inte visste fanns innan vi bestämde oss för att se mer av Östergötland. Och oj vilket pärla till hotell vi hittade! Som att vara i Frankrike fast hemma på något sätt.

villa_fridhem_medbarn.jpg
villa_fridhem_hus.jpg
villafridhem_stolar.jpg

Historien om Villa Frihem

Villa Fridhem byggdes redan 1909 som sommarbostad till prins Carl och prinsessan Ingeborg. Arkitekt är Ferdinand Boberg som också ritat NK-huset och prins Eugens Waldemarsudde på Djurgården. På tomten finns också prinsessan Astrids lekstuga kvar som hon och barnflickan brukade leka i på sommaren.

villafridhem_hus2.jpg

Runt 1950 såldes huset till Östergötlands landsting och 1987 gick det över till privat ägo. Sedan dess har det totalrenoverats ett par gånger men mycket av historiens vingslag finns kvar.

Var ligger Villa Fridhem?

Sammanfattningsvis ligger det drygt en mil från Norrköping, drygt en mil från Kolmården och 15 mil från Stockholm. Läget är fantastiskt vackert precis intill Bråviken. Vill du bo nära Kolmården men inte på Vildmarkshotellet och lite lyxigare än detta perfekt.

Rummen på Villa Fridhem

Villa Fridhem har 54 rum - familjerum, dubbelrum, hundrum och en svit. Vi bodde i ena flygeln i ett famijerum för fyra personer (det finns också rum för 6 eller 8 personer) med dubbelsäng och våningssäng. Vi hade också en liten uteplats mot innergård där det fanns sandlåda, utomhusleksaker, spel och terrass.

Villa Fridhem med barn

En dröm!
Under loven är stället som gjort för barn och det märkt även på gästerna, när vi var där hade 90% barn med sig i alla åldrar. Det finns lekrum för de yngre barnen, biljardbord, fotbollsspel, stor pool och utomhus fanns sandlåda, uteleksaker och spel att låna. Restaurangen har bra barnmeny och mycket barnvänlig frukost med allt du behöver för mindre barn som skålar, skedar, haklapp, barnstolar etc

fridhem_biljard.jpg
villafridhem_flygel.jpg
fridhem_ute.jpg

Maten på VIlla Fridhem

Vi åt toast skagen till förrätt, både jag, Micke och Aramis - alla var väldigt nöjda med den. Till varmrätt valde jag en friterad ost från en närliggande gård, jag gillar att prova det lokala när det och detta levererade verkligen. Barnmenyn bestod av hamburgare, pannkakor eller valfri varmrätt till halvportion, båda mina barn slukade hamburgare. Efterrätt valde vi att hoppa över då vi var för mätta, även om jag var extremt sugen på rabarberpajen.

Och kanske bästa av allt är denna utsikten från bordet, det kändes som jag var på franska landsbygden.

villa_fridhem_mat.jpg
fridhem_fam.jpg
villa_fridhem_matsal.jpg

Frukosten stod uppdukad på morgonen i det fina vita köket som ni ser nedan. Bröd, pålägg, yoghurt, äggröra, pannkakor och riktigt gott kaffe serverades, det brann levande ljus och det låg ett lugn över stället. Vi valde att äta vår frukost utomhus vilket jag rekommenderar om du besöker detta ställe under sommaren.

villafridhem_frukost.jpg
villafridhem_tradgard.jpg

Poolen på Villa Fridhem

Poolen är stor, relativt varm och full av barn vilket passade våra barn perfekt.Den är öppen 08-21 så det finns massor av tid och bada och fryser du finns tillhörande bastu. Utanför poolen fanns härliga solstolar där vi hängde på förmiddagen då solen sken.

fridhem_family.jpg
fridhem_pool_barn.jpg
villa_fridhem_pool.jpg

Innan denna sommar visste jag faktiskt inte att detta ställe fanns och nu när jag vet det kommer vi aldrig bo någon annanstans om vi är runt Norrköping/Kolmården. Det här stället har liksom en lyxig känsla, jättegod mat, hela familjen trivdes och varför bo på trista och superstora hotell när det finns dessa pärlor?

villafridhem_barn.jpg