Stockholms bästa glass - alla mina favoriter

glass_stockholm.jpg

Stockholm svämmar över av glass men viss glass är så mycket bättre än annan. Sommaren 2020 kanske vi inte kan äta gelato i Italien men vad gör det när allt finns här hemma (nästan). Här kommer mina favoritglasställen i Stockholm från den krämigaste mjukglassen till den smarrigaste gelaton.

Stikki Nikki

Stikki Nikki finns på flera olika platser i Stockholm och min favorit är den som ligger vid Mariatorget. Stikki Nikki har över 500 olika smaker och experimenterar sig fram till den nya smaksensationer varje dag. Glassen är gjord på enbart bra råvaror, den är dagsfärsk och du vet aldrig vilken smak som väntar dig. Nästan 50% av alla smaker är vegansk och mina favoritsmaker är kokos, salt caramel och popcorn. En av de bästa grejerna med Stikki Nikki är att det aldrig snålas på glass och du kan välja två halvkulor om du vill ha fler smaker men inte orkar två hela kulor.

Caput Mundi

I Axel Landquists park nära Nytorget på Södermalm säljs en av staden bästa gelato. Ägaren kommer hit på morgonen och gör glass som sedan säljer slut samma dag. Glassen är ljuvlig med ett sting av salt och inramning är perfekt den med!

Omnipollos Flora

Mitt i Humlegården ligger denna härliga uteservering som har magiskt god mjukglass och spännande ölsorter. De har olika smaker varje dag och glassen tar ofta slut framåt eftermiddagen så kom i tid. Jag älskar glassen med smak av Vietnamesiskt kaffe eller saffransmjölk. Dessutom är nog dessa Stockholms snyggaste! Som topping serveras passionsfruktspulver, strössel, rostad kokos och annat smarrigt. Här nedan ser ni vit chokladmjukglass med rostad kokos och mjukglass med jordgubbsströssel.

Snö

Snö startades av Kenneth Erlandsson som är svensk glassmästare. Dagsfärsk gelato i nytänkande smaker och du kan besöka Snö både vid Odenplan eller Kvarnholmen. Älskar den med smak av brynt smör!

King Scoopa

Glasställe vid Hornstull som har 6 glassmaker varje dag - alltid något med smak av choklad, en fruktsorbet, en surare sorbet, något som inte är bara vanilj, en fruktigare glass och en överraskning. Extra plus för god hemgjord lemonad.

Magnus Johanssons Bageri

Magnus Johansson är en dessertkung som gjort efterrätter till nobelfester och kungens födelsedag - såklart levererar han också glass i världsklass! Mjukglassmaskinen på bageriet i Hammarby Sjöstad fylls med olika smaker varje dag, som choklad, citron, kaffe eller mitt heta tips citron/fläder. Här nedan ser ni bilder på tuttifruttimjukglass med färska jordgubbar.


Stockholms glasshus

Sedan 1986 har det gjorts glass i Stockholms glasshus - som du hittar på Birkagatan. Här kan du köpa glass i över 48 smaker men också ta med glass hem i halvlitersförpackningar och köpa härliga glasstårtor.


Kennys Gelato

Varje morgon görs här nya smarrig gelato och du kan köpa glassen på Djurgården, i Sickla och i Nacka (här hittar du var). Otroliga smaker som citron/ingefära, smultron- och proseccosorbet, kinderögg och min favorit Lemon Pie a la Pernilla Wahlgren. Och märk väl Kennys gelato blev svensk glassmästare 2022.


Kungsholmens glassfabrik

Finns både på Pipersgatan och Bondegatan och gör gudomlig gräddglass och sorbet från grunden. Jag älskar lime/mynta sorbet - bäst för heta sommardagar i stan.


BAK Hökarängen

Bageriet BAK i Hökarängen är verkligen värt en utflykt från stan. SÅ mysig inramning under kantanjer, stort bageri, goda luncher och bäst av allt - de serverar mjukglass i croissant med salt caramel smul på toppen.

Har jag glömt något ställe? Fyll i så fall på i kommentarsfältet!

Uppdaterad 2022