Philips Hue - smart belysning som jag gillar

För ett tag sedan fick jag hem ett paket med Philip Hue för att testa vad som kallas smart belysning, detta är alltså ett pressutskick och inget betalt samarbete. Belysningen går att kontrollera från din telefon eller en fjärrkontroll och Philip Hue finns i olika varianter, jag har testat Startkit E27 som innehåller en brygga, en trådlös dimmer, tre stycken E27 RGB-lampor samt en Go bärbar lampa.

philiphue.jpg

Jag drog mig för att koppla in detta för jag är ingen early adapter, jag drar mig för att byta telefon, koppla ihop nya maskiner på grund av att det krånglar till 99%. Men jag måste säga att det här var extremt lätt. Du kopplar bryggan till ditt nätverk med en nätverkskabel. Sedan laddar du hem Hue-appen på din telefon, startar den, trycker på bryggan och de hittar varandra och samarbetar. Jag satte in våra lampor i vardagsrum, badrum och vardagsrum, appen hittar lätt dessa olika lampor som alla får ett eget reglage i appen. Här kan du sedan tända och släcka dessa lampor, dimma och byta färg. Så här ser det ut i appen där du reglerar vilka lampor som ska vara tända och släckta.

IMG_0117.png

För att välja färg drar du bara lampan dit du vill ha den på färgskalan och hur mycket dimmer/klart ljus du vill ha ställer du in på reglage. Har du svårt att hitta rätt färg så finns det också en moodboard där du kan ställa in lampan på om du vill ha klart ljus, skymning, få ny energi, nattlampa etc.

IMG_0118.png
IMG_0119.png

Vad jag verkligen gillar med Philip Hue

  • Dimma lampor och ändra färg

  • Tända lampor från sängen på morgonen till mörkrädda barn

  • Tända alla lampor med mobil eller fjärrkontroll

  • Röststyrd

  • Allt fungerar helt utan krångel

  • Timer

Det finns alltså också en timer som du kan ställa in att tex 06.30 vill jag att dessa lampor tänds - mycket bra wake up light.

Till detta paket fick jag också hem en bärbar lampa Go i samma serie. Det är en trådlös lampa du kan placera vart du vill som du också kopplar in i samma system och kan byta färg/dimma hur du vill.

Philips-Hue-Go-Produktfoto.jpg

Jag tänkte att denna produkt var lite överflödig men nu när jag har förstått användningsområden är den ju supersmidig. Jag kan ha med den när vi reser och ha på landet, ibland ställer vi den på bordet när vi äter middag och dimmar ned till mysbelysning eller funktionen Cozy candle. Jag tänker även i sommar att man kan ha den på balkongen när man sitter och läser. Den är också superbra som wake up light och barnen älskar att ta in den på sitt rum och köra grönt/rosa sken när de kollar på film.

Det enda negativa jag kan komma på med denna produkt är att det kanske kör ihop sig lite när du har bråttom in, använder vanlig strömbrytarknapp och appen inte förstår vad som händer. Du måste du släcka med strömbrytarknappen igen och sedan använda appen igen med just den lampan och får den att koppla ihop sig igen. Det sker automatiskt och är ingen ko på isen men ska man nämna något mindre bra så är det väl just detta. Men överlag så gillar hela familjen detta system så ger tummen upp och kommer fortsätta fylla på med dessa lampor i samtliga rum.