Att göra med barnen i Uppsala

Under vår roadtrip gjorde vi ett stopp i Uppsala där vi bodde en natt och upptäckte staden tillsammans med barnen. Det finns verkligen mycket att se och göra i denna fina stad.

Adjustments.jpeg

Pelle Svanslös parken

Självklart finns det en lekpark med Pelle Svanslös tema i Uppsala. Den ligger i Carolinaparken och här finns alla figurerna från sagan, små hus, rutschkana, gungor och även toaletter och ett litet café. Du kan också gå en stadsvandring i Pelles Svanslös fotspår.

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg

Biotopia

Både barnen gillade verkligen museet Biotopia. Här kan ni se vilka fiskar som simmar i Fyrisån, titta på insekter med mikroskop, pyssla, rita och vara ute i deras trädgård med håvar för att utforska trädgård och dammen.

IMG_4099.jpeg
Adjustments.jpeg
IMG_4092.jpeg

Uppsala Saluhall

Barnen tyckte det var roligt att gå in och titta i saluhallen och det gjorde även jag.

Domkyrkan

Är man i Uppsala kan man inte missa Domkyrkan. Ta med barnen in i den mäktiga kyrkan.

Adjustments.jpeg

Güntherska hovkonditoriet

Här hittar du Uppsala bästa café och fenomenal glass.

Fyrisån

Promenera längs med Fyrisån, under sommaren är en del längs med Ågatan bilfri och en härlig del att strosa och äta glass på.

EC513A2D-511F-45F3-A416-9D83484AC5B5.jpeg
IMG_4160.jpeg
IMG_4140.jpeg


Fyrishovs Äventyrsbad

En simhall med äventyrsbad som är öppet året om. 30 grader i vattnet, rutschkanor, vattenfall, grottor, bubbelpooler och jetströmmar.

Klosterparken

Detta är Uppsalas nyaste lekpark och har Medeltidstema, du hittar den mellan gatorna Svartbäcksgatan, S:t Persgatan, Östra Ågatan och Klostergatan.

tidskutt_webb.jpg

Linnéträdgården

Linnéträdgården är en botanisk trädgård innan för ett skyddat plank på Svartbäcksgatan. Väldigt fin trädgård och café.

Adjustments.jpeg

Turbo Sport

I Gränby strax utanför Uppsala hittar du Turbo Sport och Adventure Zone. Studsmattor, parkour, klättring, hinderbanor och en massa annat skoj för aktiva barn och vuxna!

Prisvärt boende i Uppsala

Vi bodde på Hotel Botanika som har perfekt läge i Uppsala. När jag letade runt efter familjerum visade det sig att Hotel Botanika priser var hälften av övriga hotell. Vi betalade 800 kr för dubbelrum utan frukost. Rummet var basic med en dubbelsäng och en våningssäng, receptionen är mysig med cafe, restaurang och innegård. De har fotbollsspel, sällskapspel och runt hörnet ligger Linnéträdgården, massor av restauranger + butiker och Fyrisån. Det tar ca 5 minuter att gå till Domkyrkan och 15 minuter till stationen.

Vi åt aldrig frukost här men den såg väldigt mysigt ut, det gräddades härliga våfflor och luktade ljuvligt!

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg