Rawi Warin Resort på Koh Lanta

När vi var till Thailand sist bokade vi en kombinationsresa med TUI, en vecka på Tup Kaek och två veckor på Koh Lanta. Vi har ju varit på Koh Lanta en hel del och jag ville testa nya boenden men inte på Klong Dao, så det blev en vecka på Long Beach och en vecka på Rawi Warin, precis i början av Klong Nin.

Rawi Warin är dyrt i jämförelse med hur vi brukar bo men från stunden vi anlände kände hela familjen wow, helrätt!

public.jpeg
public.jpeg

Rummen på Rawi Warin

Hotellet är stort men inget komplex utan snygga bungalows i lanna-stil är byggda på höjden. Vi bodde i ett pond-room för fyra personer på nedervåningen med utsikt över trädgård och en liten damm. Det vara nära till pool, restaurang och strand. Vill man ha härligare utsikt ska man välja rum högt upp på berget men med yngre barn var detta helt perfekt för oss. Ca 50 kvm, bra ac, badrockar, tofflor, tv, stora garderober, kaffemaskin etc.

Rummet var rymligt med två stora sängar och två mindre extrasängar. Jättefint badrum med både dusch och badkar samt härlig balkong.

Vill du lyxa till det rejält kan du boka en egen privat villa eller svit med privat pool.

public.jpeg
public.jpeg
pond.jpg

Poolerna på Rawi Warin

Hotellet har tre pooler. En huvudpool som är jättestor med en juccuzzidel, en liten rutschkana för mindre barn och som rinner ned till ett mindre dike där du också kan bada. Sedan finns en sim-pool som är smal och avlång där du kan simma eller bara chilla, den ligger oftast i skuggan. Uppe på toppen finns en hillside pool med helt underbar utsikt och här var vi nästan helt själva varenda gång vi var här.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Stranden på Rawi Warin

Rawi Warin har en egen privat strand med solstolar och parasoll. De har också byggt en lång flytbrygga ut i vattnet och längst ut är det som en havspool där du kan snorkla och bada. Sitter du ute på bryggan när solen går ned kan du se solnedgången i panoramavy med horisont i alla riktningar.

Stranden är fin, vattnet blått, åt ena hållet är det lite mer klippor och längs med stranden finns massageställen och några restauranger. Du kan inte gå hela vägen till Klong Nin pga stenar men en bra bit.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Maten på Rawi Warin

Frukosten kan vara den bästa hotellfrukosten jag ätit på Koh Lanta. Massor av frukt, en person står och pressar färskpressad juice, du kan få i stort sett vilken typ av ägg du vill av äggkocken. Brödet är färsk, croissanterna varma, müslin jättegod och våfflorna underbara.

Till lunch åt vi ibland vi poolen, mat från poolrestaurangen och den var också god och helt ok i pris. De hade också god glass och vid solnedgång hade de Happy Hour i baren med goda drinkar. Middag åt vi aldrig på hotellet så det kan jag inte utala mig om.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Läge Rawi Warin

Rawi Warin ligger ca 5 minuter från där Klong Nin börjar. Klong Toab Beach heter hotellets egna strand. Utanför hotellet åt höger finns tvätteri, några små butiker och restauranger. På kvällarna tog vi oftast en tuk tuk till Klong Nin för middag, en färd som tog 5 minuter och kostade ca 100 bath. Vi älskar att äta middag på den stranden med tårna i sanden. Det var inget problem att få tuk tuk eller taxi då de alltid stod parkerade utanför hotellet. Där fanns också bilar om du ville åka in till Sala Daeng.

Orkar du inte gå ut på kvällen så finns en helt ok restaurang på stranden precis bredvid hotellet.

public.jpeg
public.jpeg

Övrigt

Hotellet har ett stort gym, det finns lekrum, yogarum, bibliotek, du kan låna cykla och det finns pingisbord, biljard och fotbollsspel. Micke körde personlig thaiboxningen med en professionell boxare du kan hyra per timme. De har aktiviteter för barn som att bygga sandslott, mata fiskar, måla på lera etc och det finns också vuxenaktiviteter som att lära sig skära snygga frukter och prata thailändska.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Området är relativt stort men vill du inte gå ett enda steg behöver du inte då de har små golfbilar som kör dig överallt. Härlig bonus är att på morgonen till frukost sitter en person och spelar vacker flöjt vid dammen och på eftermiddagen kommer en annan person och spelar cello.

Hotellet har också ett fantastiskt spa.

Jag skulle välja detta hotell alla dagar i veckan! Eftersom vi gjorde en kombinationsresa med TUI och valde detta hotell som stopp vecka två blev det väldigt prisvärt för oss.

Läs här om mina bästa hotell på Koh Lanta.