Koh Rok - dagsutflykt från Koh Lanta

Koh Rok är en liten grön ö som omges av kristallklart vatten och massor av färgglada fiskar. Det är en perfekt dagsutflykt från Koh Lanta och du kommer inte bli besviken.

kohrok1.jpg

Hur tar man sig till Koh Rok?

Jag bokade vår tur med en resebyrå på gatan mittemot vårt hotell. Efter rekommendationer från hon som jobbade där valde vi Tin Adventure Sea Tour till Koh Rok. Speedboat till Koh Rok tar ca 50 minuter från Koh Lanta och resan dit var ganska skumpig och många mådde illa, hemresan var mycket lugnare.

kohrokbat.jpg
53185796_2547500658625299_4491952595186745344_o.jpg

Snorkelutflykt till Koh Rok

Tin Adentures plockade upp oss 09 på hotellet med bil och de släppte av oss 15:30 med båt vid hotellet på vår pir. Vi betalade 2800 bath för en vuxen och ett barn och då ingick snorkelutrustning, handdukar, lunch, frukt och så mycket läsk/vatten du vill ha.

När vi anlände Koh Rok lastade vi bara av vår mat där sedan åkte vi 5 minuter till vårt första snorkelstopp. Vattnet var knallblått/grönt och väldigt lugnt. Aramis som inte varit jätteförtjust i att snorkla förr hoppade i direkt. Vi fick låna cyklop, snorkel, simfötter och Aramis valde även att ha flytväst efter rekommendationer. Det gör att barnen kan koncentrera sig mer på själva snorklingen istället för simning.

undervatten.jpg
nemos.jpg
snorkling.jpg

Vi gjorde två olika snorkelstopp innan det var dags för att gå iland på Koh Rok. Där dukades en lunch upp på stranden, thaimat och frukt, och sedan har vi ett par timmar att utforska Koh Rok. Vi badade, gick på upptäcksfärd, badade lite till och sedan var det dags att hoppa i båten igen. Ett sista snorklingstopp hann vi med innan vi åkte tillbaka till Koh Lanta igen. En perfekt dagsutflykt, bra längd om du har med barn och bra förutsättningar för snorkling med bra rev och minimalt med vågor.

lunchstrand.jpg
snorkel.jpg
underwaterkohrok.jpg

Vad gör man på Koh Rok?

Inte så mycket är svaret på den frågan. Du njuter av vattnet som är kristallklart, du kan snorkla vid stranden och det bor jättevaraner som min 8-åring var helt fascinerad av. Vill du bo över finns enklare tält, det finns en restaurang som lagar några utvalda thairätter och det är väl allt. Ön består av regnskog, mangroveträsk, det finns bra toalett och dusch och självklart några gungor i träden för riktig thai-känsla.

Men kolla in vattnet mina vänner - det är som att vara på Maldiverna och det är det som Koh Rok till ett paradis. Går du åt höger från piren är det fritt fram att bada, snorkla, hoppa och leka. Går du till vänster står det att här ska du inte bada. Oklart om det är för att de försöker bevara stranden eller om de gjort så för att folk ska istagramma en tom paradisstrand.

kohrokpier.jpg
kohrokwater.jpg
varan.jpg
kohrokbeach.jpg
kohrok6.jpg
kohrok4.jpg

Är det mycket folk på Koh Rok?

I omgångar ja men inte olidligt. Inga båtar får stanna vid stranden utan då går via piren. Precis vid 12 kommer en hel del båtar som gör lunchstopp här men ön är stor och nej trångt var det inte. Vid 13-tiden börjar folk droppa av igen och när vi åkte därifrån var det inte många personer kvar som ni ser på bilden nedan.

kohrok5.jpg

Andra utflykter jag gjort från Koh Lanta är när vi åkte till Koh Ngai - läs här.

Och när vi snorklade och besökte Emerald Cave - läs här.