Mina bästa hotell på Koh Lanta

Koh Lanta är en långsmal ö med hundratals hotell i alla prisklasser och smaker. Vad ska man välja och vilken del ska man bo på?

koh_lanta(2).jpg

Här har jag skrivit ett inlägg om Var på Koh Lanta ska man bo, där jag berättar om öns olika stränder. Jag har provat väldigt många hotell på ön och här listar jag nu mina hotellfavoriter på Koh Lanta.



Rawi Warin, Koh Lanta

FullSizeRender.jpg

Rawi Warin är det finaste hotell jag bott på på Koh Lanta. Det är dyrt men jag tycker verkligen det var värt det! Allt är genomtänkt, det finns inte ett blomblad som ligger fel och personalen är fantastisk. Hotellet är stort och byggt på höjden, har du mindre barn kan det vara bra att inte boka rum högst upp på berget. Vi bodde i ett pond-room som var stort, låg perfekt till mellan pool och restaurang och med balkong ut mot den lilla dammen.  Rawi Warin har vanliga hotellrum i fantastiska små vita lannahus men det finns också strandvillor och villor med egen pool uppe på berget. Området är väldigt mysigt, mycket grönska, figurklippta träd, näckrosor och fiskar i dammen.

FullSizeRender.jpg

Det finns gym, lekrum, bibliotek, tre pooler, spa och aktiviteter för både barn och vuxna. Hotellet ligger vid en egen liten strandremsa i kanten av Klong Nin och hotellet har solstolar vid alla pooler och på stranden. Det blir aldrig trångt, du behöver inte paxa stolar och det är en lugn stämning.

Frukosten är den bästa jag ätit på Koh Lanta med ägg-kock som steker och pocherar, massor av frukt, öns godaste croissanter, smoothies, beställ din egen mix av juicer och en härligt efterrättsbord redan till frukost.

Utanför hotellet finns några restauranger och små butiker och vill du åka längre står taxibilar på rad och väntar. Till Klong Nin kostar det 100 bath och till Saladan 300 bath. Läs hela min recension av Rawi Warin här.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Long Beach Chalet, Koh Lanta

Long Beach Chalet är ett väldigt långt hotellområde. Du kan boka en budget bungalow för ca 500 kr/natt med ac som ligger precis uppe vid vägen, eller egen strandvilla med jacuzzi på stranden för dryga 2000 kr/natt. Från vägen och receptionen är det en bra bit ned till stranden. Jag skulle rekommendera att bo så nära stranden som möjligt då det är mycket mysigare och du slipper motorcykelljud från vägen natten lång.

FullSizeRender.jpg

Hotellet ligger på Long Beach och deras strandremsa är superhärlig med hängmattor, små trädkojor, retaurangen Lym´s och det underbara Escape - café med urgott kaffe och lokalproducerad glass. Frukosten var relativ enkel men det mesta fanns som frukt, pannkakor, omelett, rostat bröd, yoghurt och asiatisk varm mat.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Long Beach Chalet har två pooler, en på det övre området och en nere vid stranden med underbar utsikt. Utanför hotellet på gatan finns i stort sett ingenting men nere på stranden ligger restaurangerna tätt.

Nakara, Koh Lanta

Nakara ligger nästan mitt på Long Beach och är enklare bungalows men jättemysiga. Detta är ett bra budgetalternativ med bra läge. Vi bodde i en bungalow en rad från stranden med ac, kylskåp, tv, stort badrum och bra wifi. 500kr för en natt med frukost- helt ok pris! De har ett litet bibliotek, ett lekrum och hela stället är väldigt barnvänligt.

Nakara har en större pool och en barnpool med många solstolar. Frukosten är enkel och inte mycket variation tyvärr, yoghurt, pannkaka, ananas, vattenmelon, rostat bröd, ris, korv och stekt ägg.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Läget är grymt då det ligger mitt på stranden, det är gångavstånd till massor av bra restauranger och små minibutiker. Det är ca 5 minuters promenad upp till vägen och där ligger några mindre restauranger och går du ytterligare fem minuter åt vänster hittar du en större affär.

Det är lätt att få taxi från Nakara och till saladan kostar det 50 bath per person.

Coco Lanta Resort, Koh Lanta

Coco Lanta ligger på Klong Khong och är ett supermysigt ställe! Mer enkelt och avslappnat än norra Koh Lanta. De har familjerum, personalen är fantastisk, maten god och det är så mysigt med hängmattor, trädkojor etc. Vi betalade 700kr / natt för ett familjerum för fyra personer med frukost.

coco.jpg

De har pool, en mindre del för små barn och stranden är mysig. Många är oroliga att det är stenigt och ja när vattnet drar sig tillbaka framåt kvällen kommer stenar fram men det är verkligen inget problem.

Längs med stranden finns mysiga restauranger och mitt emot hotellet vid vägen ligger M Restaurant som gör fantastiskt god thai mat.

11-1200x900.jpg

Sri Lanta, Koh Lanta

Sri Lanta ligger i slutet av Klong Nin och har ett systerhotell som heter Kiri Lanta. Området är stort, grönt och vissa säger att det ligger lite avskilt men det tycker inte jag. Poolen ligger ner mot stranden precis som restaurang, bar och massage. Frukosten är bra och det finns det mesta du behöver som frukt, rostat bröd, yoghurt, ägg etc

Rummen är moderna och designmässigt har de tänkt ett steg längre, alla rum utom Beach House ligger på andra sidan vägen, ca 2-5 minuter promenad. Det finns lägenhetsrum och men också egna villor. Vi bodde i Plantaion, en underbar villa med öppen planlösning, badrum med badkar och mycket glas. Det tog 3-4 minuter att gå till stranden. Vi betalade ca 500/natt med frukost och bokade väldigt sent på en bokningssajt.

Stranden är jättefin, du kan gå till flera närliggande restauranger på kvällen och vid vägen finns fruktshake att köpa, några mindre butiker och ett jättebra kaffeställe.

Sri-Lanta-Beach-Restaurant-Sunset.jpg



Lanta Miami, Koh Lanta

Lanta Miami ligger granne med Sri Lanta. VI bodde i en superior bungalow med tre sängar. Det ligger bungalows runt om hela poolen men det finns också lägenheter både på strandsidan och på andra sidan vägen.

Fantastiskt ställe för barn, stranden och poolen är toppen och det finns solstolar precis mellan dessa så du får det bästa av två världar. Läs mer här om mitt omdöme kring Lanta Miami.

FullSizeRender.jpg
static1.squarespace.com.jpg
lantamiamibungalow.jpg


Anda Lanta, Koh Lanta

Längst ned på Koh Lanta ligger stranden Klong Jark. Detta är som Thailand var förr! Här finns ett fåtal restauranger och billiga bungalows på stranden samt Anda Lanta som är lite lyxigare. Vi bodde i ett superoir rum för 600kr/natt som var rent, fräscht och stort. Det finns också familjevillor för fyra person och de rummen var över 70 kvadrat.

Poolen är stort med två barnpooler, stora breda solstolar och inbäddat i grönska. Nedanför ligger den finns stranden som du i stort sett är själv på och här finns också stolar och parasoll. Restaurangen ligger på stranden med härlig utsikt, bra mat men snäppet dyr. På kvällen rekommenderar jag att gå längs med stranden och prova restaurangerna längre bort då priserna är lägre och mysfaktor högre.

Frukosten var inget extra men inte dålig heller. Yoghurt, pannkakor, äggkock, bröd, juicer, frukt och det som brukar finnas.

Den här resorten ligger långt ifrån övriga Koh Lanta på gott och ont. Det finns inga butiker här och en taxi itill Long Beach kostar 700 bath enkel väg. Några dagar här rekommenderar jag absolut men jag skulle inte bo här hela min Koh Lanta-tid.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Som ni kanske märker finns här inga tips på Klong Dao då jag faktiskt aldrig bott där och den delen inte är min favorit påön. Men av andra har jag har hört att Southern Lanta är fantastiskt. Jag har också hälsat på vänner på Slow Down där det är jättefint och grönt och där bor många som är på Lanta ett halvår i taget.

Här rekommenderar jag fler boenden och även att hyra en egen villa på Koh Lanta.