En vecka på Aegean Blue, Rhodos

Vår andra charterresa någonsin med barnen gick till Aegean Blue på Rhodos och vilket ställe det var! Jag blev så väldigt positivt överraskad och det är alltid härligt!

aegeanblueatlantica.jpg

Läge på Aegean Blue

Hotellet ligger i Kolymbia på Rhodos och det tar ca 30 minuter från flygplatsen. Precis utanför hotellet finns ett supermarket, apotek och andra små butiker. In till själva Kolymbia centrum är det 1 km och bra gångväg. Vid hotellet går lokalbussar till Lindos och Rhodos stad varje timme och resan tar 30 minuter. Det går också buss till Rhodos finaste strand Tsambika, en resa på ca 10 minuter.

lindos.jpg

Maten på Aegean Blue

När du bokar det här hotellet genom TUI ingår All Inclusive i priset. Jag brukar verkligen inte gilla All Inclusive men maten här var riktigt bra. Den stora matsalen har en stor härlig terrass med havsutsikt och det känns inte trångt. Det är olika tema på middagen varje dag men det finns också alltid traditionell mat. En dag stod kocken och gjorde hamburgare med pulled pork, en annan dag friteras churros, det grillas gyros, ostbordet är gigantiskt, den grillade svärdfisken grym, stenugnspizzan när det Italien-tema är så god och ja dessertbordet är i en klass för sig. Det finns mycket färsk frukt att välja på och mycket grönsaker. Du blir serverad dryck vid bordet, det är dukat med vita dukar, tygservetter, fina glas och inte alls så som fördomen om All Inclusive säger.

Lunchen kan du också äta i stora matsalen men vi valde att äta den i snackbaren vid ena poolen. Där fanns det fräscha sallader, grekisk yoghurt med nötter, grillade hamburgare och gyros, kycklingvingar, du kan göra din egen baguette, mycket frukt och glass.

Jag är van vid att har du All Inclusive får du betala extra för bra drinkar och bra kaffe men inte här. Goda frappas, aperol spritz, prosecco - allt ingick i priset.

restaurantaegeanblue.jpg
snackbar.jpg

Bor du här en vecka ingår också ett besök på en utav de tre a la carte restaurangerna. Det finns en grekisk taverna, en asiatisk restaurang och ett italiensk ställe. Det sistnämnda är det mest populära och du bokar bord via en skärm i receptionen. Den italienska restaurangen har den stora fördelen att den ligger vid havet med en magisk utsikt. Vi åt här en kväll och det var ljuvligt gott. Vi åt bland annat mozzarella sallad, räkpasta, tortellinis, pannacotta och cheesecake - allt levererade!

aegeanbluebyatlantica.jpg
italienrest.jpg
atlanticahotel.jpg
rakpasta.jpg
tavernaaegeanblue.jpg

Poolområdet på Aegean Blue

Det finns en bebispool som har ett solskydd spänt över sig. Sedan finns en mellandjup pool där simskolan sker och så en gigantisk pool i tre sektioner med broar över. Här är det både grunt och djupt, det finns både vattenfall och jacuzzi.

aegeanbluepool.jpg
babypoolaegeanblue.jpg
alvabad.jpg

Längst ned vid havet låg min favoritpool, relax. Här är det lugnare, väldigt få barn. inga vilda leker och hopp och det finns en poolbar mitt i. En infinitypool i min smak med en inbyggd jacuzzi. Det allra bästa var att ingen behöver gå upp 06 för att boka solstol, det finns massor och det räcker till alla!

relaxpool.jpg

Barnklubb på Aegean Blue

Jag var så imponerad av detta! Det finns babyklubb för barn 0-2 år, Bamseklubb för 3-5 år, @611 för 6-11 år och The Hangout för 12 år och uppåt. Det kostar inget extra att vara med och de har två pass per dag (utom lördagar) 10-12 och 13.30-15.30. Älva var med i Bamseklubben fyra förmiddagar och älskade det. Då öppnar barnen Bamses hemliga skåp och har sedan ett tema som dinosaurier, pirater, olika länder etc. Det fanns alltid minst en personal som pratade svenska.

Aramis älskade sin @611 klubb som hade olika tema varje gång. Det var experiment, teknik, spy kids, vattenkrig, res runt i världen och mycket annat. Vissa gånger var det ett par svenska barn, andra gånger var nästa alla från Sverige och det fanns alltid en svensk ledare med.

Är du med i någon klubb får du t-shirt, vattenflaska och diplom

bamseklubb.jpg

Tre kvällar anordnades party för barnen mellan 18-20, ett chokladparty, en baklängesmiddag och ett regnbågsparty. Partyt kostar 9€ extra per barn. Under dessa fester var alla svenska barn ihop oavsett ålder och Aramis och Älva gick på två. De kom tillbaka överlyckliga och jag och Micke fick två barnfria middagar!

Bamse kom och hälsar på vid frukost, det var parad två gånger om dagen kring poolen och det fanns flera sportaktiviteter för barn att delta i, till exempel fotboll och tennis.

 

Kvällsunderhållning

Varje kväll börjar underhållningen vid 19.30. Först är det dans med Bamse för de yngre, vid 20.30 tar Download över som typ alla barn mellan 5-12 älskar. De delar upp publiken i två lag och sedan ska det dansas, sjungas, tävlas och efter 30 minuter koras vinnare. Den stora showen pågår 21:15-22:15 och det var väldigt hög nivå. Abba-musikal, musik från Disney, dansare från Jamaica, musiknummer från länder runt om i världen - och ja de som jobbar här kan verkligen sjunga och dansa!

bamseklubb1.jpg

Stranden på Aegean Blue

Stranden ligger precis nedanför relaxpoolen. Hotellet har inga solstolar på stranden så du kan ligga på gräsmattan precis ovanför stranden eller så kan du hyra solstol för 4€ på stranden. Stranden är kort, består av mindre klappersten och vattnet är härligt, när vi var där i augusti var det 35 grader i havet.

beachaegeanblue.jpg
grass.jpg
umbrellas.jpg
beahen.jpg
mur.jpg

Vattenlandet på Aegean Blue

Jag var så tveksam till att boka ett hotell med vattenland men här fungerade det utmärkt. Det ligger bakom hotellområdet, du går dit genom en grön allé och är du i hotellområdet hörs inget alls från rutschkanorna. Själva vattenlandet har en pool för små barn med vattensprutor, två små rutschkanor och hinkar med vatten - Älva ville bosätta sig här.

allen.jpg
vatten3.jpg
kanamindre.jpg

Sedan finns en mellandel där barn mellan 5-10 får vara men inga vuxna. Ett priatskepp med lite längre rutschkanor, sprutande vatten och djur.

vatten1.jpg

Det stora vattenlandet består av 6-7 kanor och här gick Aramis och Micke loss rejält. Aramis fick åka allt utom en där du måste väga minst 60kg. För att åka dessa större kanor måste du kunna simma och oftast ha en vuxen med. Det finns badvakter vid varje kana som håller koll, det var knappt kö alls och allt ingår i hotellpriset.

waterpark.jpg
ikana.jpg

Rummen på Aegean Blue

Vi hade bokat ett Family Favorite rum. När vi anlände hade vi fått utsikt mot parkeringen men för 100€ fick vi byta och istället ha utsikt mot pool och hav - så värt! Rummet bestod av en stor dubbelsäng och så en avdelad vägg till barndelen där vi hade en våningssäng och till Älvas förtjusning en leksaksspis. Vår balkong var stor och perfekt för eftermiddagshäng. Jag vet att vissa familjerum har två enkelsänger istället för våningssäng men de rummen ligger inte i main building utan är oftast längre bort och så kallade swim up rum med egen utgång till pool.

i_0301688WebOriginalCompressed.jpg
bunkbed.jpg
vyaegeanblue.jpg
swimup.jpg
alvadrink.jpg

Servicen på Aegean Blue

Outstanding! Från de som jobbar i baren till barnklubb till restaurang och busschaufför. Inget är omöjligt, de frågar hur du mår, om du sovit bra och de kan hjälpa dig med något. För barnen händer det alltid något - Family Life teamet går runt och frågar om barn vill vara med på dans/vattenpolo/fotboll etc, helt plötsligt kommer pirater och letar efter en skatt vid poolen, det kommer en trollkarl och trollar, en såpbubbelshow uppenbarar sig och jag förstår att inget barn vill lämna hotellet för en minut!

Medan du solar kommer en drinkvagn runt och du kan få något att dricka vid din solstol, personalen kommer också ut med stora fat av vattenmelon några gånger per dag.

Bara en sån sak att när transferbussen kom och hämtade oss på förmiddagen stod flera i personalen och vinkade av oss, de gav alla barn en klubba och såg till att alla hade minst en vattenflaska med sig. Det lila extra som betyder så mycket!

pirat.jpg
bubbles.jpg
melon.jpg
rhodes.jpg

Ser ni berget i bakgrunden? Åker ni till Aegean Blue så se till att göra en morgonpromenad upp dit, det är magiskt. Stigen leder upp från stranden och det tar ca 30 minuter till toppen!

IMG_5123.JPG

Vi har verkligen bara bra saker att säga om detta hotell och jag rekommenderar alla att åka hit för total avkoppling. Allt ingår, jag kunde ligga och läsa och dricka frappe medan barnen var på klubb, vi fick härliga familjedagar och barnfria middagar och alla i familjen var så nöjda vid hemresa!

För mer Rhodos-tips läs mina 5 favoriter.

holiday.jpg