Arken Hotel och Art Garden Spa

I lördags morse tog jag tåget till Göteborg för att möta upp Julia och spendera 24 timmar på spa. Vi valde Göteborg och Arken Hotel då vi bor i olika delar av landet och ville se något nytt samt att jag följt dem ett tag på instagram och stället ser magiskt ut!

Hur tar man sig till Arken Hotel och Spa?

Vi tog en taxi direkt från Göteborgs central till Arken, en resa på ca 1 mil. VI bokade med Taxi Kurirs app och resan kostade 380 kr enkel väg. Det går säkert buss också men det kändes krångligt och vi ville komma fram så snabb som möjligt. Åker du egen bil fanns massor av parkeringsplatser utanför.

FullSizeRender.jpg


Boendet på Arken Hotel

Vi hade paket Lilla Art Garden Spa vilket betyder en övernattning, tillgång till spa och trerätters middag. Hotellrummet var stort med skön dubbelsäng, soffa, skrivbord, superstort badrum och bra garderob. Extra pluspoäng för nespressomaskin på rummet! Incheckning sker klockan 15 och då bjuds det på fika, varma scones, mindre smörgåsar och frukt samt kaffe/te. Utcheckning är klockan 11 nästa dag.

rummet_arken.jpg


Art Garden Spa på Arken Hotel

Detta är ett spa extra allt. Det är så fint, så genomtänkt i varje detalj och det är lisa för själen att vistas här. När du anländer får du badrock, tofflor och en korg (varje korg har olika namn - genidrag för att hålla koll på sina saker) med handduk, vattenglas och tvagningshandduk. Innan du går in i spa-delen är det obligatorisk japansk tvagning - så härligt för en person som mig med bacillskräck kring badhus. Spa-delen har du tillgång till från 15-23 den dagen du checkar in samt 07-11 dagen du checkar ut. Vid 15-tiden var det lite trångt då alla skulle in samtidigt men sedan tunnades det ut. Vi besökte också spa och gym 07 på morgonen och det var fantastiskt och helt tomt på folk. Vi var i stort sett själva och kunde se solen gå upp över havet.

Art Garden Spa är ett mobilfritt spa och också väldigt tyst. Det är uppdelat i olika zoner efter årstiderna och de fem elementen. Det finns koppar-kar som du ligger i på varma stenar - så skönt. Här låg jag och läste 07 på söndagsmorgonen. Du hittar också infraröd bastu, gym, ljusterapirum och härligt ett mörkerrum där du ligger på en vattensäng och lyssnar på avslappnade musik i hörlurar.

arken_spa_sang.jpg
arkkar.jpg
arklounge.jpg

På plan 2 finns bubbelpool, isvak, fotbad, regnduschar, kanelbastu, stenbastu, isbastu (komplett med is och snö), ångbastu och massor av härliga vilostolar. Det finns två stora varma källor med 40-gradigt vatten och i mitten finns en dike med 7-gradigt vatten som du ska gå i för att få igång blodcirkulationen. Mitt emot källorna finns ett orangeri med växter, blommor, örter och en härlig gunga som ger en känsla av att sväva fritt.

arken_pool.jpg
arkisvak.jpg
arkenhotelfotbad.jpg
arken_spa_ute.jpg
arken_spa_gunga.jpg
arkenlounge2.jpg

Det finns också en solterrass utomhus med en uppvärmd pool och två helt otroliga bastur med glas från golv till tak och utsikt över vattnet.

De har pass som yoga, meditation och avslappning som du kan anmäla dig till när du anländer. Vi hade tyvärr inte bokat några behandlingar och väl på plats var det fullt så ett tips är att boka dessa innan ankomst.

bastuutsikt.jpg

Maten på Arken Hotel

I vårt paket ingick en trerättersmeny. Det fanns två val till varje moment och jag åt kalvytterfilé med friterad svartkål och rotselleripuré, sedan regnbågslax med pasternackspuré och nötter (lyckades inte fångas på bild) och avslutade med citronbavarois med bakad mandelmassa och nyponflarn. Ljuvligt gott alltsammans!

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

Förutom ett spa-hotell så är detta också ett konferenshotell. Man märker det mest på alla ytor, soffgrupper och att det alltid finns plats. Mysigaste delen tycker jag utan tvekan var de gröna plyschsofforna framför en öppen brasa och den Marocko-inspirerande delen en våning upp

FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG
FullSizeRender.jpg
IMAGE.JPG

Jag är supernöjd med vår vistelse här, det var bättre än vad jag hade hoppats på och framförallt väldigt mycket större. Garden Spa är ett riktigt spa och inte bara några bassänger, jag skulle lätt kunna spendera mer tid här. Du kan boka in dag-spa också utan övernattning vilket jag skulle göra direkt om jag bodde i Göteborg.

Efter utcheckning klockan 11 tog vi taxi tillbaka till centrala Göteborg och hann göra stan i några timmar innan tåget rullade hem till Stockholm. Detta kan vara det mest ultimata spa-dygnet!