5 härliga utflykter från Khao Lak

September 2019 Product Catalog.jpg

Khao Lak i sig har fantastiska stränder, bra restauranger, roliga marknader och bra cafeér men ibland vill man se mer av Thailand under sin resa. Här kommer fem utflyktstips, som du antingen kan göra över dagen eller stanna en natt eller två.

Koh Kho Khao

Denna ö med det namnet som är svårstavat är ett paradis väldigt nära Khao Lak. Här råder, lugn, då kan vandra på stranden utan att träffa på en enda person. Långtråkigt? Ja det beror nog på vem du frågar men för mig är det ett ljuvligt paradis där du kan koppla bort alla måsten! Hit tar du dig med båt, en färd som tar ca 30 minuter och inte kostar många kronor.

Här kan du läsa mina guide till Koh Kho Khao.

haplabeach_khaolak.jpg


Surin Island

Till Surin tar det lite mer än en timme med speedboat. Surin har det där helt turkosa vattnet och är perfekt för snorkling. Det går turer varje dag från oktober till april men absolut bästa tiden för att snorkla är januari till slutet av februari då havet är mer stilla. Du kan boka en heldagstur hit, lämna Khao Lak på morgonen och återvända mot kvällen. Det finns också möjlighet att sova över i tält eller bungalows (ett fåtal) som nationalparken äger men de bör bokas i god tid.

Åker du på en dagstur blir du normalt hämtad vid hotellet, ni åker speedboat till Surin, snorklar vid olika ställen, äter lunch, badar vid de kritvita stränderna och besöker en liten by innan det är dags att åka hem igen.

fishes.jpg


Similan

Similan är egentligen 11 öar där Koh Similian är den största ön och detta var paradiset för 10 år sedan. Tyvärr är det inte lika härligt längre då massturism förstört mycket av det vackra och varje dag väller turister in från alla håll. Nationalparken stänger maj-oktober för att reven ska kunna återhämta sig och jag hoppas verkligen det gör nytta. Men det finns fortfarande knep för att se det härliga Similan. Hyr egen båt, åk ut väldigt tidigt, lägg inte till där de stora turistbåtarna lägger till och utforska andra sidor av ön. Båtfärden tar mellan 1-1,5 timme.

thailand-1389249_1280.jpg

Khao Sok

Khao Sok är en utav Thailands absolut vackraste platser. En nationalpark med en turkos sjö där du åker longtailbåt, badar, vandrar i regnskog och grottor och blir golvad av naturen. Läs här om mitt besök i nationalparken Khao Sok.

khaosokbaten.jpg

Tachai Island

Koh Tachai ligger längst norr ut av Similian-öarna. Detta är en pytteö med en 800 meter lång strand - men vilken strand! Detta är paradiset om du letar efter turkost vatten och vit sand. Du kan ägna dagen åt strandliv och snorkling och det passar utmärkt för familjer eftersom det är relativt långgrunt och inga stenar. Båt från Khao Lak tar lite mer än 1,5 timme. Tyvärr har denna ö varit stängd till och från på grund av massturism - så kolla av ordentligt innan ni beger er dit.

koh-tachai-closing-toursim.jpg

Osäker på vart du ska åka i Thailand? Här hjälper jag dig välja mellan Koh Lanta och Khao Lak.