En guide till Bellagio vid Comosjön

När jag bokade vår resa till Comosjön gjorde jag research var vi skulle bo och valet blev Bellagio. Läs mer här hur vi åkte till Comosjön och varför Bellagio.

IMG_0671.JPG
Bellagio - en utav de vackraste plaster jag någonsin sett.

Här kommer en liten miniguide till en utav de vackraste platserna på jorden.

Vart ska man bo i Bellagio?

Budget

Hotel Excelsior Splendide. Vi bodde här i två nätter och det var verkligen toppen. Läget är fantastiskt, direkt vi vattnet och vi hade fönster med sjöutsikt. Rummen är relativt stora, frukosten ok moch jag skulle nog säga att detta är ett utav de mest prisvärda hotellen i Bellagio. De har en trädgård med pool, dock har inte poolen sjöutsikt. Trevlig personal och en mysig känsla som det oftast är på mindre hotell. Kostar dryga 1000-lappen per natt och för det här läget är det oslagbart.

hotelsplendide.jpg

Mellan

Hotel Belvedere. Vi var här och åt en dag och hotellet är verkligen jättefint. Mycket mer modernt och lyxigt än Splendide men inte lika charmigt. Fantastiskt läge med utsikt mot andra sidan sjön. Det tar cirka 10 minuter att gå till centrala Bellagio från detta hotell vilket betyder att det är väldigt tyst och stilla på hotellet. Poolen vetter mot sjön och utsikten är helt otrolig. Priset här är dryga 2000 kr /natten.

hotelbelvedere

Lyx

Grand Hotel Villa Serbelloni. Det här hotellet är Bellagios riktmärke och det är det enda femstjärniga hotellet i stan. En natt går loss på 5000 kronor med då får du också bo i det äldsta och mest eleganta hotellet. Vi var och tittade på hotellet och det är väldigt italiensk och rummen kanske inte riktigt är min stil. Däremot är deras pool fantastiskt, terrassen har utsikt mot sjön, de har egen badbrygga, solstolar vid en liten strandkant och matsalen är gudomlig.

villaserbeloni.jpg
IMG_0644.JPG

Äta i Bellagio

Salice Blu. Kocken Luigi och hans mamma gör fantastisk italiensk mat. Allt är gjort från grunden och smakar så gott! Han odlar alla grönsaker själv bakom restaurangen och ute på terrassen dinlagr kiwi och vindruvor över dig medan du äter. Till Salice Blu tar det ca 5 minuter med bil från Bellagios centrum. Boka bord är ett måste.

La Goletta, Villa Serbelloni. Precis vid poolen till det stora hotellet ligger restaurangen La Goletta. Jättegod pasta, burrata, pizza som håller hög kvalité och väldigt prisvärt. Varmrätt kostar mellan €12-20. Sitt gärna ute på treassen och njut av den ljumma brisen och solnedgång över sjön. Besöker du La Goletta måste du prova deras chokladfondant med kaffesmak!

Burrata på Lo Goletta som tyvärr var väldigt svår att få snygg på bild.

Mistral. Har ni något speciellt att fira kan du boka bord på lyxrestaurangen Mistral, inne i Villa Serbelloni. Det kostar runt €170 för en full meny tillagad av kock med Michelinstjärnor.

Belvedere. Med en vacker terrass ut mot sjön har det här hotellet en jättebra restaurang där vi åt middag en kväll. Jag åt gnocchi och avslutade med denna härliga frukt- och sorbettallrik.

Fräsch frukttallrik på restaurang Belvedere.

 

Göra i Bellagio

SUP/kajak. Att göra någon form av vattensport är väl nästan ett måste om du är vid Comosjön. Vi paddlade kajak som vi bokade genom Bellagio water sport. Läs mer om det här.

Att paddla ut i dimman över Comosjön var en upplevelse.

Italiensk matlagningskurs. Micke älskar att laga så när stjärnkocken Luigi hade en plats över på sin kurs var valet inte svårt vilken  utav oss som skulle laga. Pasta, risotto, ravioli och pannacotta slängdes ihop under de fyra timmar vi var där och sedan fick vi avnjuta hela menyn i restaurangen. Läs om matlagningen här.

Det ska lagas pasta.
Vi fick lära oss att fylla zucchiniblommor.

Gå en guidad tur till fots. Det anordnas många guidade rundturer där du får veta mer om Comosjön, du får lära dig mer om historian och var George Clooney bor - tyvärr inte i Bellagio.

Åk båt till Verenna. Att åka båt är ett måste. Varenna är ett annat måste. En sådan charmerande liten stad och bland det vackraste jag sett. Kullerstenar, små trappor, gränder, kyrkor och ska du bara besöka ett ställe från Bellagio är det Varenna du ska satsa på.

Varenna när du anländer med båt.
Glass på en stentrapp i Varenna.

Villa Melzi Garden. Längs med sjön ligger en utav Bellagios vackraste trädgårdar, Villa Melzi. En japansk trädgård, en allé av lönnar, lusthus, labyrinter och träd som doftar som persikoyoghurt.

Japanska Trädgården i Villa Melzi Garden.
Solnedgång från trädgården.
botanisk1.jpg

 

Strosa. Ja det är väl ändå det man gör bäst här. Strosa på de små gatorna, titta på utsikten, insup alpluft och försök att memorera landskapet för evigt.

banken.jpg

 

Ät glass. Bellagios bästa gelateria ligger på stans enda shoppinggata och heter Gelateria del Borgo. Alla smaker är goda men skulle jag rekommendera något får det bli pistage och citron.

gelateria.jpg

 

Drick aperol vid strandkanten. Aperol spritz och semester kring alperna hör ihop sen gammalt. Sätt dig på bästa uteservering och beställ in den orange drinken och njut av apertivo som medföljer om klockan är på seneftermiddagen.

aperol.jpg

 

Bada. Ja det går att bada i Comosjön men bara på speciellt utvalda platser. Villa Serbelloni har en privat liten strandremsa men har du inte råd att bo där finns en allmän strand också. Den ligger lite bortom Villa Melzi, om du kommer från staden, går igenom trädgården och fortsätter några hundra meter ser du en badplats med en liten strand och en brygga.

Åk till Bellagio - du kommer inte ångra dig en enda sekund det lovar jag!

Läs alla mina inlägg från Comosjön här.