Flygbolagens dolda avgifter

Vi resebloggare får ibland höra att vi aldrig skriver om negativa saker, att vi inte berättar om hotell eller resmål som inte levererar utan att vi endast skriver om hur bra allt är. Och så kan det absolut vara, i min egen blogg skriver jag inte mycket negativt då jag vill att den här bloggen ska sprida kärlek och en positiv känsla men självklart kan jag skriva ut när hotell eller restauranger inte håller måttet.

Och idag är en sådan dag då jag ska berätta om ett flygbolag jag inte tycker håller måttet. Lågprisflyg i all ära, jag älskar att de finns och de har gjort så alla har råd att resa men alla dessa tilläggsavgifter kan göra vem som helst tokig. Visst kan flygbiljetten se löjligt billig ut vid första anblick men när du sedan betalat tillägg för bagage, sittplats, babycot, mat, kortbetalning, online incheckning, administration etc så lovar jag att det blir billigare att välja ett bolag där allt detta ingår.

Senast idag läste jag att Ryan Air från och med 1 september tvingar personer som reser med barn att boka sittplats och betala 8€ extra - detta för att barn och föräldrar ska hamna bredvid varandra. Jag kan nog tycka att Ryan Air, istället för att lägga på ytterligare avgift (de är redan värst i klassen) , kanske kunde fixa detta redan när bokning med yngre barn sker. Jag tänker goodwill och serviceminded, Ryan Air tänker förmodligen pengar och att inte gå i konkurs. Och just Ryan Air är faktiskt ett bolag jag helst inte flyger med alls. Dels för att de flyger från Skavsta och dit är det långt men också för deras lockpriser som sedan visar sig bli jättedyra, för att jag läst om hur deras personal behandlas och att de inte har ett miljötänk för fem öre. Jag kan ha fel - och ingen blir gladare än jag - men tills det är bevisat håller jag mig långt borta från detta bolag.

Allt är inte bara guld och gröna skogar i resebloggsvärlden - men mycket!