Det bästa med Malmö är INTE Köpenhamn

När jag frågade runt vad en inte bör missa i Malmö eller vad det finns att se fick jag mer än en gång svaret Köpenhamn är det bästa med Malmö. Även personalen på hotellet sa att de flesta som besöker Malmö åker till Köpenhamn.

Efter tre dagar i Malmö säger jag tvärtom - spar dina pengar och stanna då Köpenhamn dessutom är riktigt dyrt just nu! Malmö har massor att erbjuda; allt från byggnader, parker, promenadstråk och strand till mat fika.

Gå omkring i staden, njut av små fina hus, blommor, uteserveringar, kullersten och lugnet.

Malmö har sandstränder mitt i stan, badbryggor rakt ut i havet och ett härligt folkliv.

Jag tycker det är synd att folk inte ser Malmös fördelar. Det som jag verkligen gillar är att det är inte är några avstånd i staden och att det aldrig känns trångt.

I Stockholm kan du bada mitt i stan men de badplatserna är hemska och du måste i stort sett ligga på andra personer, i Malmö är stranden princip tom. Du får eget utrymme, du kan bre ut dig och känna lugnet. Uteserveringar i Stockholm har kö till borden, att få fika mitt i stan under ett parasoll betyder dragkamp - i Malmö var det bara att slå sig ned. Den enda gången jag såg kö var på Lilla Torg klockan 19 när barnfamiljer köade till TGI Fridays. Att ligga på en filt i en park ger samma känsla som att ligga i en privat trädgård.

Ja helt enkelt är staden lugn och storstadsstressen finns inte här - detta mitt i sommaren i en stad som jag trodde var en riktig sommarstad.

Ni kommer inom kort få min cityguide till Malmö med vad jag inte tycker ni bör missa i Sveriges tredje största stad.