Hang on Hangers - ett välgörenhetsprojekt i Bangkok

I stundande dop och examenstider kan det vara svårt att hitta inspiration till presenter. Men här ska ni nu få ett tips som både är användbart och för en bra sak. Galgar från Hang on Hangers. Dessa fina galgar i rosa och gult fick jag av Annika, som är grundare av Hang on Hangers när Älva var nyfödd.

Jag lärde känna Annika när vi båda bodde i Bangkok 2009, jag hade blogglektioner med Annika och Annika visade mig delar av Bangkok jag inte tidigare sett. Annika gör dessutom de godaste fruktjuicerna i hela Bangkok och på sommaren brukar vi få till en träff i Småland. Så länge jag kan minnas har hon varit engagerad i kvinnorna i Bangkoks slumområden och hon kan vara den mest empatiska person jag känner. Om alla personer som är bosatta i mer utsatta länder hade lika stort hjärta skulle den här världen vara lite bättre.

Hang on Hangers grundades 2010 av Annika och är ett välgörenhetsprojekt som idag sysselsätter omkring 22 kvinnor i Klong Toey-slummen i Bangkok, Thailand. Intäkterna går framför allt till kvinnorna i projektet. Några av dessa har funktionshindrade barn och vinsten täcker de dagliga behoven för mat, sjukvård, tandvård och skolavgifter. Hang on Hanger stödjer även andra välgörenhetsprojekt i Bangkoks slum. Många av kvinnorna har inga andra sätt att försörja sig på och syftet är att ge dom och andra människor med speciella behov, en möjlighet att jobba i en trygg miljö. Att hjälpa dem till bättre självförtroende och framtidstro.

Målet är att erbjuda en både vacker och praktisk produkt som kan användas av människor världen över. Det hela började med ett problem – följt av en riktigt bra idé. Annika Jonasson, som bott i Bangkok sedan början av 2000-talet, kunde inte få sommarklänningarna att stanna på galgarna. Tänk om man kunde klä dem i tyg så att plagget hängde kvar. Och tänk om resultatet kunde bli en vacker inredningsdetalj också, resonerade Annika. Eftersom hon redan var engagerad i en rad välgörenhetsprojekt i Bangkoks slum, fick hon snart en lysande idé. Varför inte ge fattiga kvinnor och personer med särskilda behov möjlighet att producera dessa galgar för en rättvis lön i en miljö som inger hopp och trygghet?

Hur köper man då dessa galgar?  Jo antingen här i deras

webshop

men de finns också i vissa utvalda butiker i Sverige. Skriv gärna ett

mail till Annika

så kan hon svara på var din närmaste återförsäljare just nu finns.

Jag har flera uppsättningar galgar och förutom att de är så bra för inget glider av så är det jättesnygga att ha i garderoben eller i hallen. Om du inte hittar den färg du gillar går det bra att beställa galgar efter önskemål.