Vardagsbloggandet en lördag



Det här med vardagsbloggandet har kommit lite i skymundan. Vilket är synd för det är en del av det jag gillar mest när jag läser andras bloggar. 

Detta är en blogg om mina resor såklart, den ska ge reseinspiration, tips och idéer men det är också en livsstilsblogg med fokus på livet i Stockholm. Jag ska försöka att inte glömma den sista biten.

Idag har jag hängt med mina barn och haft en himla härlig dag. Vi har varit vid Skantull, Aramis bestämde att vi skulle promenera hem, sedan hängde vi hemma, Aramis lekte hos en kompis, Älva valde att sova middag på mig och sedan blev vi inbjudna hos grannarna på pizza och vin. Fint så.

Det här med Älva och sömn är verkligen ett kapitel för sig. Hon behöver minst en timme på förmiddagen och en timme på eftermiddagen men hennes inre klocka väcker henne alltid efter 20-30 minuter. Hon är då näst intill omöjlig att söva om i vagn eller säng utan det som fungerar är att ha henne i knät, klappa över ryggen och sjunga. Jag vill inte lära henne att sova på mig men samtidigt är det ju så mysigt och hon är ju min sista bebis någonsin. Tids nog vill hon väl sova i eget rum och säng så jag tror jag njuter av detta ett tag till även om det gör mig låst och hon får en dålig vana. I augusti börjar ju plutten på förskolan så då blir det helt nya rutiner.

Och ja hon har den här frisyren. Det liksom går uppåt hur mycket jag än blöter. Det passar hennes personlighet, fångad av en stormvind.