Haymarket by Scandic - finaste hotellet i Stockholm?

Jag inledde denna fredag på bästa tänkbara sätt; frukost och visning av det nya hotellet Haymarket by Scandic vid Hötorget. Haymarket är gamla PUB som helt bytt skepnad till ett hotell som jag skulle klassa som ett utav Stockholms just nu finaste ställen.

Haymarket är Scandics första signaturhotell och i höst kommer även Grand Central göras om till ett sådant. Med signaturhotell menas att hotellen marknadsförs under eget namn och präglas av en unik historia och karaktär. Hotellen är sociala mötesplatser som är till för alla inte bara de gäster som bor där.

Haymarket präglas av 1920-tal, Greta Garbo, cocktails, elegans och the good old days. Hotellet går i sammet, krom, marmor och mässing och både tapeter, sänglinne, gardiner och överkast är specialframtagna. Det spelas jazz, personalen är tidsenligt klädda och du känner historiens vingslag.

Det första som slår en när man kommer in på Haymarket är att du möts inte av en reception utan av ett öppet rum. Du väljer sedan själv om du vill besöka Gretas café/bar, gå till receptionen, cocktailbaren eller till eventvåningen.

Vi var några resebloggare som hade blivit inbjudna till denna visning och vi började med att besöka Gretas. Gretas är ett café som serverar frukost dagen lång men också lunch och lättare middag. Hälsosam och miljömedveten mat står på menyn och det är som att vara en del av Stockholm 1920.

Det är en fröjd att besöka Gretas som ni ser, det finns inget som jag inte älskar i den inredning.

Och frukosten. Wow. Jag valde chiapudding med kokos och rågbröd med avokado och bakat ägg samt cappuchino. Haymarket serverar också frukostbuffé en trappa upp i restaurangen Paul´s men att njuta av frukost på Gretas var verkligen lyxigt - speciellt en grå och regnig fredag i maj.

Paul’s är ett amerikanskt brasseri influerat av europeisk matlagning som också serverar lunchbuffé och middag a la carte.

Att jobba i denna miljö känns liksom inte alls så jobbigt.

Sedan fick gå en rundtur genom hotellet som består av 405 rum varav 16 sviter och en garden suite med privat takterrass. Haymarket har också gym och egen biosalong samt en tjänst jag tror de är näst intill ensamma om i Stockholm. De har en person som hjälper gäster att få bord på just den restaurangen de vill besöka (hur lång väntetid det än må vara), du får stå på gästlistan till den speciella nattklubben och bara måste du ha ett par Ray Ban solglasögon i en viss färg? Inga problem - Haymarket fixar det och rabatt på priset!

Hörde jag ordet service?

Så här ser ett dubbelrum ut och färgvalet är fantastiskt. Varje våningsplan har en speciell tapetfärg, det är art deco stil och alla rum går i roséguld med trägolv.

Badrummen med kranar i roséguld.

Förutom Gretas och Paul´s har Haymarket en bar, nämligen Americain. Det är en sofistikerad cocktailbar med historiska influenser och karibiska inslag. Här serveras eleganta cocktails i denna underbara miljö.

Och utsikten? Jo du ser rakt ut på Hötorget och möts av blomsterhav och grönsaker.

Dessutom har Haymarket en uteservering som jag tror kommer att bli väldigt populär i sommar. Tyvärr var det alldeles för kallt och blött idag för en provsittning.

Och så här ser det ut när vi bloggare ses. Om vi hinner prata med varandra? Jo det gör vi också men man kanske inte tror det när man ser denna bild. Idag hängde jag med

Freedom Travel

,

Lisa

,

Lina

och

Jeanette

.

Underbar morgon, jag kommer tillbaka till Haymarket vill jag lova och jag tycker verkligen ni ska besöka detta ställe om ni har chansen. Det är något utöver det vanliga.