Sommar i Stockholm - 7 tips på utflykter

Ska du till Stockholm med barn i sommar? Här kommer 7 tips på heldagar som (förhoppningsvis) passar hela familjen.

  • Upptäck Södermalm

    Börja dagen med en promenad längs Montelius väg, börja vid Zinkensdamm och avsluta vid Slussen och få den bästa utsikten över Stockholm. Vid Slussen tar ni buss 76 till slutstationen Norra Hammarbyhamnen, går upp i Stora Blecktornsparken för lek, korvgrillning och fika. När ni känner er klara - gå ned till vattnet, ta båten (som är gratis) över till Hammarby Sjöstad. Promenera på bryggorna, ät middag på Göteborg och se solen försvinna bakom Sofia Kyrka.

  • Skansen

    Ta spårvagnen ut till Djurgården och spendera en hel tisdag på Skansen. Börja med djuren, njut av utelunch, gå in i de gamla husen och upplev livet förr i tiden. Spana in genrepet till Allsång på Skansen och när folk väller in runt 18-19 kan ni tacka för er - eller stanna kvar kvällen lång.

  • Museum och skärgård

    Ta röd tunnelbanelinje till Universitetet och promenera till Naturhistoriska museet. Låt barnen titta på dinosaurier, blåvalar och se film i Cosmonova samt ät lunch. Ta sedan röda tunnelbanan tillbaka till Slussen, hoppa på en båt till Fjäderholmarna, hoppa på klippor, titta på utomhusteater och ät gudomlig rökt fisk och skaldjur.

  • Tekniska museet, Kaknästorn och Kungsträdgård

    Ta buss 69 från Centralen till Museivägen och gå in på Tekniska Museet, hela familjen kommer att älska det! Ät lunch i deras restaurang med stor uteservering och bra mat. Gå sedan över vägen och ta sikte på Kaknästornet, låt barnen leka utanför i äventyrslekparken. Ta sedan 69 tillbaka till Kungsträdgården, ät middag på Fridays och avsluta med glass i Kungsträdgården.

  • Lekpark och Gröna Lund

    Börja dagen i Anders Franzens park som är Stockholm bästa lekpark. Dit kommer du genom att ta buss från Slussen till Henriksdal. Promenera längs med bryggorna i Hammarby Sjöstad till Fine Food och njut av sallad, pannkakor eller köttbullar. Ta sedan båten Emelie från Luma brygga direkt till Gröna Lund och ha en helkväll.

  • Stadshus och Drottningholm

    Besök Stadshuset, titta på blå hallen, gyllene salen och gå upp i tornet för att se Stockholm från ovan. Ta sedan en båt från Stadshuskajen till Drottningholm och åk tillbaka när solen sänker sig.

  • Museum, Gamla stan och takbar

    Starta dagen på postmuseet i Gamla stan (de har jättebra lunch), flanera sedan bland de gamla husen och ät glass i nygräddad våffla. Fortsätt Drottninggatan till Sergels torg, låta barnen springa av sig på torget eller ta med dem upp till Rum för barn i Kulturhuset. Avsluta dagen med middag och drink på Scandic Continentals nya takbar med magisk utsikt.