En söndag i Budapest

Vår söndag i Budapest bjöd på 25 grader varmt och strålande sol. Vi började med en promenad över kedjebron och upp på Gellertberget. Det fanns många bra utsiktsplatser på vägen och väl uppe på toppen såg man i stort sett hela Budapest.

Sen gick vi ned för berget och upp på nästa kulle för att spana in slottet och Fiskarbastionen. När vi väl komma upp var vi något svettiga, ni vet vintersvenskar som inte är vana med sommartemperaturer. Det fick bli paus på ett café nedanför slottet med iskall lemonad. Turistfälla såklart men det kunde jag leva med när det bjöds på härlig utsikt och Ungern gör verkligen fräsch lemonad som inte alls är sådär sötsliskig.

Sedan fortsatte vår vandring genom staden, vi gick tillbaka till Pest, shoppade vintageklänningar, åt lunch och hade det allmänt bra. Promenerade vidare till Hjältarnas torg och drack kaffe i stadsparken. Kände att Budapest är en underskattad pärla som har massor att erbjuda.

Och när det blev kväll åt vi middag på ett ställe som lämnade en del att önska så efter 15 minuter gick vi tillbaka till vårt favorithak Koleves Kert, drack öl och njöt av vår sista kväll i ljummen temperatur. 

Vi avslutade kvällen på Szimpla, en ruin bar på en innergård på Kazinczy utca 14. Också värd ett besök. Överlag så får du inte missa kvällshäng på ruin barer om du är i Budapest!