Saker barnfamiljer glömmer när de reser till Thailand

Efter att ha spenderat väldigt mycket tid i Thailand med små barn och stora barn är det vissa saker som är återkommande och som jag också får väldigt mycket frågor om. Här är 5 saker du inte ska glömma för att få en sån härlig resa som möjligt.

  • Det är varmt. Och luftfuktigheten är hög. Oftast är det över 30 grader så kom ihåg drick mycket, ta pauser där det finns AC och bo aldrig utan pool om du besöker en stad. Detta gäller speciellt om du besöker Bangkok som är en av världens varmaste huvudstäder.

  • Du kan inte ta långpromenader (om det inte är längs stranden du går). Som svensk vill man gärna gå överallt men det gör man inte i Thailand. Trottoarer och gatubelysningen saknas ofta, du får värmeslag, glöm barnvagnspromenader och avgaserna i Bangkok är inte kul att andas in. Och om du ändå går, kom ihåg att här går man sakta.

  • Det är inte som hemma. Bilbarnstolar och bilbälten saknas då och då, du trängs inte utan står i kö när du ska åka tunnelbana, det finns inte alltid hjälm om du åker moppe. Det är annorlunda - och enligt mig på ett bra sätt. Respektera det.

  • Trafiken är galen och allt tar längre tid än du tror, framförallt i Bangkok och Chiang Mai. Du kan sitta i bilkö länge, speciellt vid regn och i rusningstrafik.

  • Seven Eleven är din bästa vän. Här finns AC, kall dryck toast och korv som barnen älskar, våtservetter och blöjor.

Här finns tips till dig som reser med barn till Bangkok