En kväll i Västra Hamnen, Malmö

Min första kväll i Malmö spenderade jag i Västra Hamnen. Det var 28 grader ute, vindstilla och jag kunde inte få en mer perfekt kväll. Det tog cirka 15 minuter att gå från hotellet till Västra Hamnen och helt plötsligt fick jag utomlandskänsla. Varm temperatur, folk överallt, havet och en solnedgång som aldrig tog slut.

Turning Torso; vilken utsikt de där lägenheterna har alltså, rakt ut mot havet.

Jag köpte med mig picknick, satt på en klippa och njöt av plockmat och en vy som slog varenda restaurang med hästlängder.

När solen börjar sänka sig startar något som heter Goodnight Sun.

En konsert med olika artister sommaren lång precis vid hopptornet. De börjar 20.30 och spelar i en timme medans solen sänker sig i havet - jag rekommenderar verkligen detta!

Jag tog en promenad längs med strandpromenaden, njöt av italiensk glass och andades havsluft. Det är något speciellt med havet ändå. Visst för att vi har vatten i Stockholm också men den här känslan av öppet hav och att se Danmark på andra sidan - det är något speciellt med det.

Och det är ju såklart här Sommarlov spelas in. Aramis var eld och lågor när jag skickade denna bild och så här i efterhand kanske jag skulle tagit med honom också för att få uppleva inspelning på plats. Ja, ja det kommer fler chanser. En rolig detalj är att en nattvakt vaktar hela denna inspelningsplats dygnet runt så den inte förstörs - men han var snäll och lät mig går fram för att fota lite detaljer.

Är ni i Malmö så är Västra Hamnen verkligen ett måste tycker jag!