100 frågor om mig (del 2)

21. Vad hände igår?

Igår gick jag Malmö runt och fick ont i fötterna. Jag åt lunch på Raw Food House, hängde i parker, fotade massor, hängde lite på hotellet och spenderade kvällen vid havet.

22. Jobbigaste just nu?

Att jag ensam ska åka tåg från Småland till Sala med två barn. Aramis är inget problem alls men Älva är i en ålder där hon inte vill vara still en sekund. Att gå, gå och gå med en nybliven 1-åring i tågvagnen i över tre timmar känns sådär.

23. Vilken är din favoritblomma?

Tulpan och pion. Jag skulle gärna fylla lägenheten med färska blommor året om men jag tycker det är slöseri med pengar då de blir fula så pass snabbt.

24. Hur ser en perfekt fredagskväll ut?

Om vi pratar en helt vanlig fredag hemma i Stockholm: Sluta tidigt och hämta glada barn tidigare än vanligt från förskolan. Äta god plockmiddag hela familjen tillsammans, lägga barn som somnar snabbt och sedan dricka ett glas vin, äta finchoklad och kolla på någon serie med Micke.

25. Vilken mat går snabbast att laga för dig?

Köttbullar och makaroner.

26. Vilket är ditt drömköp?

Jag vill ha ett hus vid Medelhavet, helst i Grekland eller på Mallorca. Ett ställe med ett par sovrum, fönsterluckor, terrass, pool och havsutsikt. Dit jag kan åka höst som vår och hela sommaren, där jag kan ladda batterierna, känna havet och där det doftar oliv och citron.

27. Hur många par skor har du?

Väldigt oklart. Kanske 20 par? Eller 30? Några stycken vinterboots, 3 par träningsskor, sandaler, pumps, flip flops, träskor, stövlar, sneakers - Micke tycker säkerligen för många.

28. Och hur många väskor har du?

En Sandqvist ryggsäck och tre handväskor i olika storlek.

29. Vilken är din favoritserie?

Orange is the New Black och Homeland men sista året har jag varit väldigt dålig på att se serier, men i höst är jag nog med i matchen igen.

30. Drömköp till hemmet?

Ett surroundsystem så jag kan lyssna på musik i alla rum.

31. Något du har massor av hemma?

Kläder. Jag har jättemycket kläder fast jag rensar och rensar. Och ändå uppstår problemet - jag har inget att ha på mig!

32. Det roligaste med att ha barn:

Att få följa dem genom livet. Att vara med när de lär sig saker och att få oändlig kärlek. Och att de gör mig till en bättre person.

33. Hur många barn har du och hur många vill du ha?

Jag har två och det kommer inte bli fler. Jag var länge väldigt nöjd med ett barn men nu är jag så glad att vi bestämde oss för ett till. Ett liv utan Älva finns liksom inte, hon passar så självklart in i vår familj. Det är fantastisk att se dem tillsammans och det är så roligt att få följa ett till barn genom livet men fler än två vill jag inte ha.

 Jag och Aramis i Grekland

34. Vad har du för favoritgodis?

Lösgodis. Saltlakrits, choklad med havssalt och Haribo gelegodis.

35. Favoritchips?

Vickningschips - alltså de räfflade med bara salt!

36. Gillar du kladdkaka?

Ja men bara om det är sådär perfekt kladdig i mitten, varken torr eller rinnig. Och så vill jag ha grädde till, inte glass.

37. Speglar du dig ofta?

Nej jag borde nog spegla mig mer för ibland ser mitt hår ut som en risbuske och det upptäcks för sent. Jag speglar mig väl i stort sett bara när jag är på toaletten och på morgonen innan jag lämnar huset.

38. Röker du?

Nej. Aldrig gjort och kommer aldrig göra.

39. Gillar du att kolla på skräckfilm?

Nej. Jag förstår inte poängen med att sitta och vara rädd. Sen ser jag sällan film överlag, är jag inte på bio ser jag inte film. Eller jo på flyg kan jag se film.

40. Kollar helst på?

Tv-serier och dokumentärer.