100 frågor om mig (del 1)

 Jag och Aramis 2012

Jag såg att

Lovisa

gjort en kul lista med 111 frågor om sig själv, jag skalar ned till 100, här ger jag er de 20 första.

1. Vad har du för klädstil?

Just nu känner jag att jag tappat bort mig i mammaledighet/sommarledighet och går mest i skjorta/tshirt och boyfriendjeans eller shorts. Men i vanliga fall, när jag jobbar och inte oroar mig för kräk på axeln så älskar jag klänningar och kjolar - gärna med hög midja. Jag gillar klumpiga klackar, det mesta som är svart, fina kragar och långa kappor.

2. Bär du ofta smycken?

Nej. På sin höjd klocka men ibland slår jag på stort och har längre halsband eller en ring eller två. Gillar just nu mer guld än silver men det går i vågor.

3. Färgar du håret?

Ja. Ibland slingor på salong och ibland hemma med en guldblondig färg. Annars får jag en råttfärgad utväxt som inte är snygg - alls.

4. Vad äter du helst till frukost?

Jag brukade äta havregrynsgröt varje morgon med havremjölk, äpple och kanel. Men så en dag så kände jag att jag vill inte se gröt igen, på länge. Så nu tar jag vad som finns hemma - ibland smörgås med ost och kaffe, ibland fil med banan, kvarg med bär, knäckebröd med ägg eller avokado. Men får jag välja äter jag helst A-fil med färska jordgubbar och egengjord müsli och dricker kaffe till.

5. Vilken är din favoritfrukt?

Alla. Jag kan inte komma på någon frukt jag inte gillar. Banan, äpple (om de är knapriga och saftiga), apelsiner i december, mango, ananas, melon, kiwi, päron, mandarin, nektarin - ja allt. Utom persikor som är för mogna och bara rinner och kladdar ned.

6. Favoritbär?

Hallon och jordgubbar, men jag är väldigt kräsen. De ska vara perfekt mogna, inte ett maskhål, inga skråmor eller skrubbsår helt enkelt.

7. Vad har du för hudvårdsrutin?

Jag använder mig av Exuviance ansiktstvätt och dagcreme - väldigt nöjd med det. Men när jag är ute och reser orkar jag sällan släpa med mig dessa stora flaskor så då använder jag prover eller i värsta fall tvålen som hotellet erbjuder.

8. Hur startar du helst veckan?

Jag kommer att vara mammaledig måndagar med start i höst. Men i vanliga fall älskar jag att vara först på jobbet på måndagen. Dricka en kaffe i tystnad, kolla igenom mail och nyheter för att se vad som hänt i världen innan folk rasar in och veckan kör igång.

9. Är du en vädermänniska?

Gud ja.Tror alla i Sverige är det mer eller mindre med tanke på mörker och kyla - den där solen är livsviktig. När jag jobbar spelar väder mindre roll men när jag är ledig eller reser vill jag ha fint väder. Såklart blir det fin semester ändå men åker du till exempel på en weekend i tre dagar och det hällregnar hela tiden så blir det roligt. Jag var en gång i Paris i spöregn i två dagar. Att sitta på café 8 timmar om dagen är inte kul när du vill ut och upptäcka, shoppingen var för dyr, maten sådär och sightseeing var inte att tänka på då det var sånt där regn som gör dig genomsur på 10 minuter. Så jo vädret spelar roll!

10. Solar du solarium eller har du slutat med det?

Absolut inte. Jag gjorde det när jag var runt 15 men idag 2016 kan jag inte förstå hur dessa solarieställen kan gå runt med tanke på forskningen kring hudcancer och att modet inte alls förespråkar knallbrun hy - snarare tvärtom.

11. Vad ser du mest fram emot just nu?

Egentid i Malmö, vår stora sommarfest i slutet av juli, Prag med Aramis och Skåne igen i augusti. Sedan ska det bli roligt att följa med Aramis när han börjar skolan, att skola in Älva på förskolan och att börja jobba igen.

12. Senaste inköp?

Sommarsandaler från H&M till mig själv och några fler långärmade tröjor till barnen då den svenska sommaren fick en kall start.

13. Dagens tacksamhet:

Att jag får resa så mycket som jag. Att jag har folk i min närhet som ställer upp och hjälper oss med barnen. Och att jag är frisk. Nu när jag läser en fruktansvärt jobbig bok är jag så tacksam att jag är frisk och får följa mina barn genom livet.

14. Tränar du helst hemma eller på gym?

Gym. Hemmaträning händer aldrig för mig, då lockar dator eller promenad så mycket mer.

15. Vad använder du för smink till vardags?

På landet - inget alls. Hemma och ledig - solpuder. En vanlig vardag med jobb - b&b creme, solpuder, mascara och ögonbrynspenna.

16. Vad fikar du helst på café?

Cappuccino och nybakad kanelbulle. Eller äppelpaj med vaniljsås. Förr kunde jag sitta på café i timmar men nu föredrar jag nästan att fika hemma hos folk.

17. Bästa filmen ever?

Brukar alltid svara ET (och tydligen alla andra också) men jag älskar den. Andra bra filmer är som jag kan se om och om igen; Notting Hill, Love Actually, filmen om Håkan Hellström och Eat, Pray, Love.

18. Vilken är din favoritmat?

Plockmat. Parmaskinka, oliver, halloumi, brieost, vitlöksbröd, avokado, skagenröra - allt gott på en och samma gång.

19. Gillar du musikaler?

Nej. Jag har försökt med Mama Mia i London och något i Stockholm som jag inte minns och nej, inte min grej. Jag kollar på klockan var femte minut, tänker på allt annat och missar handlingen.

20. Hemmafest eller utekväll?

Hemmafest. Eftersom jag just nu väldigt sällan går ut föredrar jag hemmafest eller större fester i lokal aka bröllop, födelsedagsfest etc. Går man ut splittras oftast sällskapet snabbare, man hinner inte prata med alla man vill prata med och dessutom (japp här kommer det) hör man knappt vad folk säger.