måndag, maj 25, 2009

spooky


Ok detta bara måste jag blogga om: I torsdags köpte min vän Tom ett akvarium med växter, stenar och 9-10 guldfiskar. Då han skulle åka bort torsdag kväll - måndag morgon bad han mig, fiskexperten, mata dem.
Fredag morgon : Allt ser bra ut, jag har i 1 skopa fiskmat och går därifrån.
Fredag kväll: Allt är som det ska, jag har i en skopa fiskmat, tänder deras lampa en stund och går sedan därifrån.
Lördag eftermiddag: Vattnet ser lite grumligt ut men jag har i 1,5 skopa fiskmat, tänder lampan en stund, ser att fiskarna äter och går sedan ut.
Söndag lunch: Vattnet är väldigt grumligt, det luktar lite sunkigt duschdraperi, jag har i en 1,5 skopa mat och tänder lampan. Ser inga fiskar men tänker att de gömmer sig på botten av allt det grumliga, rör runt lite med en håv och lämnar dem till sitt öde.
Måndag morgon: Jag skickar ett sms till Tom att matningen gått bra men att det nog är fel på pumpen eller filter då vattenet inte är klart.
Måndag lunch: Tom slingar mitt hår, vi konstaterar att fiskarna nog är döda på botten och att Tom ska rengöra när mitt hår är klart.
Måndag klockan 18: Jag får ett samtal av Tom som undrar om jag möjligvis fiskade upp några döda fiskar. Svaret är nej. Tom undrar detta för allt som finns kvar i akvariet är en död fisk som flyter på ytan, de andra 9 fiskarna är spårlöst försvunna. Min fråga till er är hur kan fiskar bara försvinna?

Jag har 3 teorier:
1. Kemikalier i thai akvarier är starka och dödade fiskarna. (men var är kropparna?)
2. En gecko dök ned och slukade alla utom en. (Men så stora geckos finns väl inte här i huset?)
3. De åt varandra men vad dog då de sista fisken av?

Någon som har ett förslag?

5 kommentarer:

emmers sa...

i want the truth!!

towis sa...

but can you handle the truth ;)

Anonym sa...

Ja hörni sanningen är den att den där maten du gav dem frätte sönder dem och deras ben till intet! Bara en fisk med mycket tjockt skinn klarade sig :) ett tag...

Men nu vill jag också passa på att säga att jag saknar dig och att jag längtar efter att få se dig live! Du är så långt borta och jag är så dålig på att hålla kontakten men du vet att du är min bästa tjej! Var på bröllop i lördags Martin och Anna-Karin kul kul var det! Skvaller kommer! PUSS och KRAM! Linda

Emmama sa...

Oh no, detta vill vi få svar på! Stackars firrar!

Jannis sa...

När jag kom hem efter julfirande ett år hade ett par fiskar lyckas hoppa ut ur akvariet och landat under granen.
Du kan ju kika under palmerna :)

 photo envye.jpg
envye blogger theme