tisdag, mars 24, 2009

mat och muta

Det finns en matgud i Bangkok. Han heter Emporium. För några dagar sedan åt jag nämligen allt det jag går omkring och tänker på varje dag; gravad lax, potatismos, sallad och avocado. Och ingenting behövde jag göra själv förutom att värma moset i micron och dela avocadon. Och det smakade precis som det ska!

Kan berätta att jag mår bättre, febern har avtagit och det enda som återstår är huvudvärk och rejäla febersvettningar nattetid så jag kan krama ur kudden på morgonen. Lilla persikan är dock inte bättre, fortfarande hög feber och idag fick jag typ träffa henne i två minuter sedan behövde hon vila. Kan bebisar ha feber i flera veckor, ibland hög ibland låg, eller är det något jag inte förstår?

Idag när jag gick till jobbet stod det poliser överallt och snikade åt sig mutor av folk utan hjälm på motorcykeln, av tanter som säljer mat på gatan och till och med av den lilla skomakaren under Asok stationen, det börjar bli ont om pengar så här innan löneutbetalning förstår jag.

2 kommentarer:

Karin.. sa...

Hon borde inte ha feber såå länge. Men kan det vara nån virusinfektion eller tänder på gång? Barn har lite svårt att reglera tempen i kroppen och därför kan febern pendla och bli väldigt hög ibland, för att vara låg om en timme. Se till att hon får i sig mycket vätska. Det är väl tipsen vi får + alvedon i stolpiller för att lindra.

Sussie sa...

Nej, hon borde verkligen inte ha feber så länge. :P
Men om de är dåliga på att ge henne att dricka så orkar ju inte kroppen köra ut febern ur kroppen. :(
Får hon alls nåt febernedsättande?
Stackars lilla tjej. :(

 photo envye.jpg
envye blogger theme