torsdag, mars 19, 2009

det måste vara vårenSatt och gjorde ett superfint vårcollage av en massa bilder men när jag skulle lägga upp det här insåg jag att blogger.com är en skitblogg som inte kan lägga upp större bilder än typ detta..

Men nog om det istället; jag saknar våren! Överallt läser jag om att våren kommit till världen. I Stockholm glassar man i solglasögon, i London är det 15 grader, i NY dricker man latte utomhus och i Paris smuttar man säkert på ett glas rosé vid Seine. Jag saknar våren så jag spricker. Alla andra är avundsjuka på mig för jag bor i Thailand. Jag är avundsjuk på er som får ta fram skinnjackan ur garderoben, som får använda era nya, fina skor för första gången nu när gatorna har torkat upp, som äntligen får använda solglasögon efter månader av grått väder och som slåss om platserna och filtarna på uteserveringarna. 2006 mötte jag och Anna våren i New York som ni kan se på bilden. 2007 blev det ingen vår då jag bodde i Chiang Mai och dit kommer aldrig någon årstid vid namn vår.


2008 kom våren till London i februari. Det var underbart att picknicka i Hyde Park, gå långpromenad i Hampstead och fika i Greenwich.

Det var påskliljor i varenda park och jag ville köpa tupaner varenda dag. Ni vet den där lukten som kommer på våren, det luktar krispigt och fräscht, det luktar damm av sopbilarna som spoar undan allt grus och det luktar gammalt gräs, den lukten gör saknaden ännu värre. Sommar är också bra men har man det 12 månader om året försvinner charmen lite och det är inte lika kul att kunna ha solglasögon eller gå barbent nuförtiden.


I mars 2008 åkte jag mot Bangkok igen och trodde jag inte skulle få se någon svensk vår men när jag kom hem i maj var det knoppar på träden, vattnet runt Stockholm var sådär djupblått och kallt och fåglarna kvittrade så man knappt kunde sova. Våren är nog min favoritårstid. När det bara blir ljusare och ljusare på på kvällarna och alla vill helt plötsligt vara ute istället för inne. 2009 verkar inte heller bli ett vårår för mig men 2010 då ska jag möta våren i varenda stad som finns. Ska nog börja med Italien, sedan Paris, upp till London, en avstickare till NY och sedan Stockholm. Jag ska inte gå mist om en enda tulpan, en snödroppe eller en ny skinnjacka med snygg sjal till. När jag flyttade sa vissa att jag skulle sakna årstider. Jag sa att det skulle aldrig hända då jag i stort sett bara gillar sommaren. Men jag kan säga; ni hade rätt jag hade fel. Jag saknar både höst, svensk sommar och vår och lite lite vinter iallafall över jul

4 kommentarer:

Emmama sa...

Kan faktiskt förstå det även om jag också föredrar värmen. Älskar höstens färger och när man äääntligen kan hänga undan vinterkläderna! :) Våren är speciell när mna längtat i många månader! :)

Annapanna sa...

Igår var jag i Kristallparken på eftermiddan och solen sken så jag blev röd om kinderna - VÅR!!! :)

Saknar dig på Kämpetorp. Och annars med. KramA

towis sa...

Emma: precis!fram för mer årstider i Thailand.
Anna: saknar dig på alla ställen jag befinner mig!

Petra sa...

Mmm, jag kan verkligen förstå att du saknar våren - den är ju underbar när den väl kommer till ett kallt land som Sverige. Denna vecka har vi haft strålande sol i Åre, istapparna smälter och det är takdropp. Lagom till lunch sitter vi gärna ute på renfällar på Kastrullens terrass; kavlar ner polotröjans krage, knäpper upp pjäxorna, vänder ansiktet mot solen och njuuuter av en Carlsberg (probably the best...) och Lundells raspiga stämma... Ja - det här är livet!

 photo envye.jpg
envye blogger theme