torsdag, mars 12, 2009

dessa barn

Häromdagen var jag och såg Slumdog Millionaire. Sjukt bra film och bor man i ett land som har slum och gatubarn + jobbar på ett barnhem går den rakt in i hjärtat. Det enda jag kunde tänka på under hela filmen var vad som kommer hända med Peachy om 14 år, kommer hon också stå i ett gathörn?!

Min lilla persika har varit sjuk i en vecka och legat i barnhemmets karantän men jag har fått tagit ut henne då och då. Bytte min första blöja eftersom den hon hade på sig en dag var blötare än en bikini efter poolbad. Visste inte vilket som var fram och bak men det löste sig.. men det var inte det värsta. För jag upptäckte att Peaches lilla rumpa nästan bara är ett stort blåmärke. Den skiftar i blått och lila och jag antar att de ligger så mycket i sina små sängar att de till och med får blåmärken. Dessutom är hon helt sårig efter alla blöjor och de får ju aldrig gå utan.. en gång försökte jag ta av henne tröjan för att lufta men efter två minuter fick jag en tillsägelse att de är inte ok att inte ha kläder på bebisarna.Detta är ett smygfoto på rummet där alla bebisar ligger i en stor hög när de inte ligger i sina sängar. Som ni ser, väldigt stimulerande. Oftast ligger bebisarna på varandra för att få lite närheten och de tre vuxna som jobbar kollar på någon tv-såpa med hög volym.

I tisdags såg jag den minsta och mest sjuka bebisen jag någonsin sett. Det var som en liten fågelunge med spretig kropp och stort huvud. Hela hans kropp var vit, på gränsen till genomskinlig, och han påminde om ET när han ligger i floden. Och jag undrar om han finns kvar nästa gång jag åker dit?! Detta är absolut det värsta jobb jag någonsin haft samtidigt som jag skulle vilja jobba med detta resten av mitt liv.

4 kommentarer:

Emmama sa...

Hoppas du hittar nan att anmala detta till, det ar ju hemsk lasning! Skont att du ar dar och ger din lilla fina kompis lite narhet i alla fall!

towis sa...

Blir ju svårt att anmäla då det är the goverment som äger detta ställe och det anses vara ett av Bangkoks bättre barnhem.

Sussie sa...

Åh... mitt hjärta blöder för lilla Peach. :P Kan du inte skicka hit henne åt mig?

Ang hennes såriga rumpa så kan man sätta talk (babytalk, ett vitt pulver..) på det röda. Det suger åt sig fukt och gör just "blöj-rött" bättre väldigt fort.
Sussie - wozzgirl@gmail.com

towis sa...

de anv det en del men det hjälper föga tycker jag..

 photo envye.jpg
envye blogger theme